Skip to main content
Bruiloften

Last minute trouwen in Eindhoven

Silhouet bruidspaar

Last minute trouwen, we zien het niet vaak. Deze bruiloft was er echter een met alles erop en eraan! Geregeld in, jazeker: twee weken. Die twee weken is precies wat de gemeente als minimum geeft voor het in ondertrouw gaan. Last minute trouwen in Eindhoven was wel lastig; alle plekjes waren reeds vol. Voor het officiële gedeelte werd daarom uitgeweken naar Waalre. Maar de rest van deze prachtige dag was wel op en top Eindhovens!

Wij werden dus ook in die twee weken benaderd. Het was voor ons in meerdere opzichten een iconische bruiloft. Je leest hieronder waarom.

bruid bij de kapper
bruid bij Bloem Marie

Een volwaardige last minute bruiloft

Dat alles last minute geregeld was, heeft Stèfanie en Ramses er niet van weerhouden om er een volwaardige bruiloft van te maken. Stèfanie zou in een witte galajurk trouwen, maar ging op het laatste moment tóch bij Koonings een bruidsjurk kopen. Ook waren er prachtige veldbloemen in een bruidsboeket en corsages van Bloem Marie.

De ceremonie werd geleid door de charmante trouwambtenaar Ellen Beusen. Neem eens een kijkje op haar site. Zij heeft er in die korte tijd een heel mooie en persoonlijke ceremonie van gemaakt. Het verhaal van Stèfanie en Ramses kwam volledig tot zijn recht.

Bekijk hier meer van onze bruidsreportages.

voorbereidingen van de bruidegom

Trouwen tijdens corona

Een extra spannend aspect was dat in de week van de bruiloft werd aangekondigd dat we elkaar geen hand meer mochten geven. Dit was een van de eerste maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus COVID-19. Daarnaast mochten bijeenkomsten alleen doorgaan met een maximum aantal van 100 deelnemers. Zou de bruiloft nog wel door mogen gaan, spookte meteen door ons hoofd. Juist nu er in korte tijd zo veel voorbereidingen getroffen werden… we konden alleen maar hopen dat alles niet voor niets zou zijn. Gelukkig brak de dag van de bruiloft aan en konden we met goede moed, en extra handgel in onze tas, beginnen. Lees hier welke maatregelen wij namen tijdens de coronacrisis.

Voorbereidingen van de bruiloft in Eindhoven

Uiteraard splitsten wij ons ’s ochtends weer op. Hierdoor konden we de voorbereidingen van zowel de bruid als die van de bruidegom in alle rust vastleggen. Op deze pagina lees je nog meer voordelen van het hebben van twee bruidsfotografen. De blijdschap in de ogen van de vriendin van Stèfanie, dát is wat we zo mooi vinden om vast te leggen.

aankleden van de bruid
voorbereidingen van de bruid

Trouwceremonie in het Oude Willibrorduskerkje in Waalre

De trouwceremonie vond plaats in Waalre, vlakbij Eindhoven. Het decor was het mooie Oude Willibrorduskerkje. Hier zijn we al vaker geweest voor fotoreportages en concerten.

bruid komt de kerk binnenlopen
aansteken van de kaars in de kerk
handen van het bruidspaar in de kerk
Trouwceremonie in het Oude Willibrorduskerkje
Trouwceremonie in het Oude Willibrorduskerkje

Dit is echt een typisch voorbeeld van hoe twee volwaardige fotografen tegelijkertijd een ceremonie vastleggen. Edward maakt vaak de kunstzinnigere beelden terwijl Elke zorgt dat alles er ‘gewoon’ goed opkomt.

Trouwceremonie in het Oude Willibrorduskerkje
Trouwambtenaar Ellen Trouwt

Hieronder nog zo’n kunstzinnig beeld van Edward. Zelf worden we geraakt door dit tere beeld, ‘zomaar’ gemaakt tijdens de ceremonie.

detail van de jurk van de bruid

Reacties van de familie, de kus en felicitaties voor het kersverse echtpaar. Onder andere bij café Meester Keeman.

Trouwceremonie in het Oude Willibrorduskerkje
Trouwceremonie in het Oude Willibrorduskerkje
Jawoord in het Oude Willibrorduskerkje
de kus
Trouwceremonie in het Oude Willibrorduskerkje
felicitaties voor het bruidspaar
Trouwceremonie in het Oude Willibrorduskerkje
Felicitaties bij Meester Keeman

En de krantenkoppen van vandaag…

krantenkoppen over coronavirus

Er was tijd voor een paar intieme foto’s van het bruidspaar waarna we naar Eindhoven reden voor het diner.

Bekijk hier meer van onze bruidsreportages.

shoot met bruidspaar
shoot met bruidspaar

Last minute trouwen in Eindhoven, het diner

Bij El Puente werd uitstekend gezorgd voor het bruidspaar en hun gasten. Als verrassing voor Stèfanie en Ramses was er een prachtige sparkle exit.

toost bij El Puente
sparkle exit op Stratumseind
sparkle exit op Stratumseind

Feestje vieren op Stratumseind in Eindhoven

De Altstadt heeft een rol gespeeld in het begin van de relatie van Stèfanie en Ramses. Zij wilden dan ook dolgraag in dit café de dag afsluiten. Het was er minder druk dan op een normale vrijdagavond. En minder dan 48 uur later werden nieuwe maatregelen aangekondigd waarbij alle horeca hun deuren moesten sluiten. Wat een geluk dat Stèfanie en Ramses nét op tijd waren. Last minute en net op tijd…

Er werd gedanst en de sfeer was fantastisch. Op de dansvloer werkten we uiteraard weer samen om de sfeer van de dansvloer zo treffend mogelijk vast te leggen.

snooker bij Altstadt
bruidspaar bij Altstadt
feestfoto bij Altstadt
feestfoto bij Altstadt
dansende bruid
dansende bruid

Ook maakten we onderstaande foto. Een beeld waarvan we vooraf al wisten dat we het ongeveer zo wilden maken. De karakteristieke gevel van de Altstadt moest en zou terugkomen op een van de foto’s voor Stèfanie en Ramses. Een dag later zagen we precies dit beeld bij het NOS journaal; een nagenoeg leeg terras, de voorbode van een heel lange periode zonder horeca. Gelukkig staat er op onze foto een dolblij bruidspaar op dat terras. We zouden het niet anders willen!

gevel Altstadt met bruidspaar

De maanden hierna hebben wij vele bruiloften helaas niet kunnen fotograferen. Dit doet ons veel verdriet en we voelen mee met onze bruidsparen en alle leveranciers in de trouwbranche. Lees hier al onze informatie over trouwen en corona.

Wij houden echter goede moed en staan te popelen om weer te beginnen! Dus hebben jullie trouwplannen? Schroom niet om contact met ons op te nemen, we vinden het geweldig om met jullie mee te denken. Lees anders ook even deze blog met tips voor het plannen van je bruiloft.

felicitaties voor het bruidspaar