Bij ons achter de schermen

Wat moet er nu eigenlijk allemaal gebeuren zodat jullie een te gekke trouwreportage krijgen? Heel graag vertellen we een klein beetje over hoe het er bij ons achter de schermen aan toe gaat.

Good to go!

Inpakken dus. En wat wordt er dan zoal ingepakt? Bij de veelgestelde vragen kunnen jullie vinden welke apparatuur we meenemen. Die moet jaarlijks worden onderhouden en gereinigd. Ook kalibreren we onze lenzen regelmatig zodat jullie foto’s echt scherp worden!

Naast al die camera’s en lenzen gaan er stapels geheugenkaartjes mee. We schieten in back-up modus; in iedere camera zitten twee kaarten en het tweede kaartje is een kopie van het eerste. Stel dat een kaartje het begeeft, dan zijn de waardevolle momenten die we hebben gevangen toch nog veilig!

Omdat we ook met flitsers werken, gaan er veel batterijen mee. We werken met oplaadbare batterijen en die moeten dus wel worden opgeladen. Net als de accu’s (en reserve accu’s!) die in onze camera’s gaan.

Op deze pagina lees je alles over onze bruidsfotografie.

bruidsfotograaf Elke

Selectie en nabewerking

Wanneer we ’s avonds laat na een bruiloft thuiskomen, is het eerste dat we doen: kaartjes kopiëren naar ons systeem. En natuurlijk zorgen we ook daar weer voor back-ups. Hierna gaan we op zoek naar een paar mooie momenten om zo snel mogelijk met jullie te delen!

We schreven het al ergens anders, maar we maken echt heel veel foto’s tijdens een bruiloft. De selectie is een proces op zich! Daar nemen we echt de tijd voor en we houden hierbij ook direct rekening met jullie wensen. We zijn op zoek naar het verhaal van jullie bruiloft en willen dit zo krachtig mogelijk laten zien.

Nabewerking houdt bij ons onder andere in dat we bij iedere foto kijken of de uitsnede goed is en dat hij mooi recht staat. Verder kijken we of de witbalans en belichting klopt en of er nog andere, kleine aanpassingen nodig zijn. Soms zetten we een foto om in zwart-wit omdat die dan beter tot zijn recht komt.

bruidsfotograaf Edward

Scholing

We vinden het ontzettend belangrijk om onszelf te blijven ontwikkelen. We zijn op de hoogte van recente ontwikkelingen en trends op het gebied van fotografie door veel online te lezen en te kijken bij collega’s in binnen- en buitenland. Verder experimenteren we in onze vrije tijd heel veel met nieuwe technieken en apparatuur. We volgen door het jaar heen diverse seminars over bruidsfotografie en nemen deel aan intensieve mentoring sessies of workshops.

Tot slot

… willen we nog even vertellen dat dit alles meer dan de moeite waard is voor het resultaat! We genieten enorm van het fotograferen van een bruiloft; het geeft ons zoveel energie en warmte. Het is echt heel bijzonder dat we getuigen mogen zijn van zo’n mooie dag uit het leven van twee verliefde mensen.

Snel weten of we beschikbaar zijn op jullie trouwdatum?

Vul dan onderstaand formulier in.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.