Loveshoot

Wat is een loveshoot?

Een loveshoot is anderhalf tot twee uur gezellig samenzijn terwijl er toevallig ook nog foto’s worden gemaakt. Dat is in één zin hoe wij een loveshoot willen laten zijn.

Verloving Park Eindhoven Herfst

Waarom zou je een loveshoot doen?

In de eerste plaats is het natuurlijk super leuk om mooie foto’s van jullie samen te hebben! Deze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden op de save the date kaarten of jullie uitnodigingen. Ook kun je de aankleding van de bruiloft personaliseren met de foto’s van deze fotoshoot. Zo hadden Carlijn & Erwin bijvoorbeeld foto’s van hun loveshoot op hun bedankjes en ook als taarttopper. En Pim & Janneke hebben een foto gebruikt in hun lijst voor Polaroidfoto’s van de gasten. Hun loveshoot was bij Kasteel Groot Buggenum, een prachtige trouwlocatie!

Hier vind je de loveshoot in een park van Cecilia & Ben

Hier vind je de loveshoot op de heide van Jon & Cindy

Er is nog een reden om een loveshoot te doen. Het is namelijk fijn om alvast te wennen dat er foto’s van je worden gemaakt. Misschien vind je het eng of vervelend om op de foto te gaan. We hebben al verschillende keren van bruidsparen gehoord dat ze door eerst een loveshoot te doen veel zekerder waren tijdens de bruiloft.

Ten slotte is het een heerlijk momentje met z’n tweeën, waarop je even helemaal tot elkaar kunt komen. Een korte pauze van alle bruiloftsvoorbereidingen. En ook als je helemaal geen bruiloft aan het plannen bent, maar gewoon leuke foto’s van jullie tweeën wilt, is het heerlijk om dit moment samen te delen.

Op deze pagina vind je onze blogs over de loveshoots die we hebben mogen maken.

“Twee betrokken mensen met een enorm inlevingsvermogen en een scherpe blik.”

Inge + Bert-JanEindhoven
silhouet loveshoot zonsondergang

Hoe pakken jullie deze fotoshoot aan?

Twee bruidsfotografen

Om te beginnen: ook de loveshoot fotograferen we samen. Zo wennen jullie ook echt alvast aan ons als team. Je leest op deze pagina waarom we altijd samen een bruiloft fotograferen.

Twee data

Voor een loveshoot plannen we meestal twee data. De tweede datum gebruiken we namelijk als het op de eerste datum slecht weer zou zijn. Tenzij we de fotoshoot binnen doen, daarover later meer. Met Jon & Cindy hadden we deze tweede datum bijvoorbeeld nodig omdat we met hen heel graag een zonsondergang wilden fotograferen. Dan moet die wel zichtbaar zijn…

Loveshoot in de natuur

We vinden het geweldig om met jullie de natuur in te gaan. Niet alleen omdat we de kleuren van de blaadjes zo mooi kunnen gebruiken. Maar ook omdat we het gewoon heel fijn vinden om in de natuur te zijn. Het is (meestal) rustig en ruim en wie houdt er nu niet van een frisse neus?

Een mooie wandeling in het bos, over de heide of aan het strand vormt een perfect decor voor romantische foto’s van jullie samen.

En dan hebben we het nog niet over het licht gehad! Als het lukt om de loveshoot rond zonsondergang te doen, en het weer werkt mee, kunnen we gebruikmaken van heel mooi licht. Voordat de zon ondergaat, is het licht onder andere wat warmer van kleur. Doordat de zon laag hangt, kunnen we ook mooie foto’s in tegenlicht maken.

Loveshoot op een industriële locatie

Met Erika & Aswin zijn we naar een industriële locatie gegaan, de Koekbouw in Veghel. Het voordeel van een binnenlocatie is dat je niet afhankelijk bent van het weer. Daarnaast kun je met een industriële locatie echt gaan voor strakke en stoere foto’s. We hebben ook ervaring met het creatief gebruiken van flitsers, wat vooral binnen interessant kan zijn.

Hier vind je de loveshoot op een industriële locatie van Erika & Aswin

Poseren tijdens een loveshoot

We ontmoeten veel bruidsparen die opzien tegen het poseren. Met onze aanpak wordt het zeker weten gezellig! We nemen de tijd om jullie op je gemak te stellen. We stellen wat vragen om de sfeer erin te brengen en ondertussen gaan we op zoek naar de mooiste plekjes. Het gaat er vooral om dat jullie met elkaar bezig zijn tijdens de loveshoot, want de momenten tussen jullie zijn het mooist om in beeld te brengen.

Wat voor kleding moeten we dragen?

Dat ligt helemaal aan wat jullie mooi vinden. Uiteraard is het fijn als jullie kleding een beetje bij elkaar past. Maar het allerbelangrijkste is dat jullie je op je gemak voelen. Voel je vrij om een extra setje mee te nemen, als dat voor jullie goed voelt. Als we dan één tip mogen geven, kleding met grote letters of merken zouden we niet aanraden. De letters kunnen namelijk afleiden van waar het eigenlijk om gaat: de liefde tussen jullie!

Fotoshoot van je verloving

Wij vinden het natuurlijk helemaal geweldig als je ons betrekt in je snode plannen om je vriend of vriendin ten huwelijk te vragen! We hebben dit mogen meemaken bij Rafael & Verónica. De fotoshoot was al gepland en Rafael had geregeld dat dit ook het moment zou zijn waarop hij zijn vriendin ten huwelijk ging vragen. Hoe romantisch!

Uiteraard doen wij alsof er niets aan de hand is! Wel is het fijn als we (in het geheim natuurlijk) met jou kunnen doorspreken wat je precieze plannen zijn zodat we wel op het juiste moment op de juiste plek staan.

Ennn, ben je gevraagd? Lees dan deze blog boordevol tips bij het plannen van je bruiloft.

Hier vind je de loveshoot van de verloving van Rafael & Verónica

After wedding fotoshoot

Waarom zou je op je trouwdag (veel) tijd uittrekken voor een fotoshoot als het ook naderhand kan?

Het kan lastig zijn om op jullie trouwdag tijd in te ruimen om samen foto’s te maken. Veel bruidsparen doen dit na de first look, voorafgaand aan de ceremonie. Maar er zijn ook bruidsparen die elkaar pas bij aanvang van de ceremonie zien.

We begrijpen helemaal dat jullie zo lang mogelijk bij jullie gasten willen zijn! Vaak doen we daarom maar een heel korte shoot op de trouwdag, of helemaal geen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om je bruidskleding nog een keer aan te trekken en op een later, rustiger moment een fotoshoot te doen. Dan hebben we alle tijd. Je haren en make-up zitten wel anders, maar die kun je voor de gelegenheid natuurlijk nog eens heel mooi laten maken.

Een laatste reden om een after wedding shoot te doen kan zijn dat je op een specifieke locatie foto’s wilt maken. En dat die locatie op jullie trouwdag niet open is, of te ver van jullie trouwlocatie af ligt.

Lees hier meer over onze bruidsfotografie.

after wedding shoot arcen
Loveshoot Koekbouw Bruidsfotografie Veghel Industrieel

Na de loveshoot

Na de loveshoot gaan wij aan de slag met de selectie en bewerking van de foto’s. Jullie ontvangen de foto’s binnen drie weken.

Maatwerk album

We maken als jullie willen een prachtig maatwerk album met de foto’s van de loveshoot. Afgedrukt komen de foto’s het beste tot hun recht.

Mooie afdrukken

We kunnen jullie foto’s op Fine Art papier afdrukken. Ze hebben dan dezelfde mooie kwaliteit als het album; scherpe foto’s met prachtige kleuren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Loveshoot prijzen

Willen jullie een loveshoot? Of wil je je partner ermee verrassen? Een loveshoot kost 450 euro en wordt meestal geboekt in combinatie met onze bruidsfotografie.

Stuur ons gerust een mailtje om te informeren naar de mogelijkheden of vul het contactformulier in. We reageren binnen een dag!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.