Skip to main content

Veelgestelde vragen

We beantwoorden al jullie vragen uiteraard heel graag in een kennismakingsgesprek, maar we hopen jullie via onze site al zoveel mogelijk informatie te geven. Hieronder vind je de antwoorden op 10 veelgestelde vragen. Hebben jullie een vraag die er niet bij staat, stuur ons dan gerust een mailtje!

Waar komt de naam Azcona Fotografie vandaan?

Azcona is de achternaam van de moeder van Edward die uit Spanje komt.

Is het nodig dat jullie bij het diner zijn?

Veel bruidsparen hebben overdag de ceremonie en ’s avonds een feest, met daar tussenin een diner. Wij zijn zelf niet zo’n fan van foto’s van etende mensen, maar zo bekijken we het diner ook niet. Het is vaak een moment waar niet iedereen bij is, maar alleen de mensen die het dichtst bij jullie staan. Dat voel je, en dat zie je. Die ontroerende speech van je vader, of dat gebaar van je kleine zusje… Dat is wat je je wilt kunnen herinneren. Dus: ja!

Vinden jullie het storend als andere gasten ook foto’s maken?

Ja en nee. Het zou jammer zijn als andere gasten de dag niet vol kunnen beleven doordat ze hem van achter hun scherm bekijken. En jullie willen toch ook gezellige foto’s van jullie gasten? We begrijpen tegelijkertijd heel goed dat jullie gasten ook een herinnering willen maken van dat stralende paar en die prachtige dag. Wij vinden het belangrijk dat jullie je op je gemak voelen, dus doe vooral wat voor jullie goed voelt.

Doen jullie nog andere shoots op dezelfde dag als onze datum?

Zeer zeker niet. Wij leven net als jullie toe naar jullie trouwdag. Het past voor ons niet om op dezelfde dag nog een andere shoot te doen. We willen jullie verhaal vertellen en willen ons dus ook volledig daar op concentreren. Op deze pagina vind je meer informatie over onze bruidsfotografie.

Zijn jullie aangesloten bij een vakvereniging?

Ja. We zijn beiden lid van DuPho, wat staat voor Dutch Photographers. Dit is de beroepsorganisatie voor professionele fotografen in Nederland.

Met welke apparatuur fotograferen jullie?

Op een bruiloft nemen we een Nikon D850, D810 en 2x D750 mee met de volgende Nikkor lenzen:
– 35mm f1.4
– 50mm f1.4
– 85mm f1.4
– 14-24mm f2.8
– 24-70mm f2.8
– 70-200mm f2.8
– 105mm f2.8 macro
Daarnaast nemen we twee Nikon Speedlight flitsers mee en vier flitsers van Yongnuo. Tot slot werken we met veel plezier met de statieven van Manfrotto.

Dit is een hele hoop apparatuur die we vooral ook nodig hebben doordat we samen komen fotograferen. Op deze pagina lees je meer over de voordelen van twee bruidsfotografen.

Nemen jullie een back-upcamera mee?

Jazeker. We nemen ieder een back-upcamera mee. We werken ook ieder met twee body’s.

Wat nou als jullie ziek zijn?

We zijn niet zo snel ziek, en zeker niet tegelijk, maar mocht het onverhoopt gebeuren dat een van ons echt niet kan komen, dan zorgen we voor een vervangende fotograaf die in een vergelijkbare stijl fotografeert.

Wat betekent nabewerking?

Wij verstaan onder nabewerking het bepalen van de uitsnede van foto’s en het corrigeren op kleur, licht en helderheid. Sommige foto’s zetten we om in zwart-wit. We halen geen elementen uit de foto’s weg en voegen die ook niet toe. We proberen hiermee zo dicht mogelijk te blijven bij hoe het echt was.

Krijgen we alle foto’s die jullie maken?

We maken echt heel veel foto’s; van ieder moment maken we meerdere foto’s zodat we daar de beste van kunnen kiezen. Daar zitten ook foto’s tussen waar mensen net hun ogen dicht hebben, of die gewoon niet zo flatteus zijn. De selectie van de foto’s hoort bij het creatieve proces waar jullie het eindproduct van ontvangen. Jullie krijgen alleen de beste foto’s!

Bruidsfotografie om bij weg te dromen

Jullie dierbare herinneringen perfect vastgelegd

Staat jullie vraag er niet tussen? Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag ons de hemd van het lijf! We antwoorden binnen 24 uur.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Bij The Perfect Wedding beoordeeld met een 9,8 door 23 bruidsparen.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    wpja award bruidsfotografie