Onze werkwijze voor prachtige trouwfoto’s

Onze fotografie is puur en echt, we fotograferen dat wat er is. We maken de beelden die het verhaal vertellen van jullie bruiloft, gezien vanuit verschillende standpunten. We werken altijd op locatie, bij jullie thuis, tijdens de ceremonie, het feest, of tijdens de shoot.

In de voorbereidingen vinden we het leuk om te horen wat jullie wensen zijn. In het eerste gesprek leren we jullie al een beetje kennen en we vinden het fijn om als de bruiloft dichterbij komt nogmaals contact te hebben om te horen wat jullie laatste plannen zijn. Je mag ons ook altijd mailen met vragen; we denken graag met jullie mee en vertellen jullie graag meer over onze werkwijze.

Als jullie ook een loveshoot willen, zien we elkaar al eerder op een mooie locatie. Zo leren we elkaar wat beter kennen en hebben jullie alvast een voorproefje van hoe het op de bruiloft kan gaan. Daarnaast hebben jullie meteen foto’s van jullie als koppel die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor de save the date kaart of jullie uitnodigingen.

Voorbereidingen bruid trouwdag
Bruiloft Kasteel Groot Buggenum

We willen jullie zo min mogelijk laten poseren, zelfs niet tijdens de shoot. Dat wil niet zeggen dat we helemaal geen aanwijzingen geven, maar we proberen dit ook puur te houden. Hierover lees je hieronder meer.

Verder zijn we tijdens de dag zoveel mogelijk op de achtergrond aanwezig; we zijn er wel, maar het gaat er voor ons om dat jullie ongestoord kunnen opgaan in jullie prachtige bruiloft!

Wil je meer lezen over ons en onze drijfveren? Klik hier voor meer!

Bruidsfotografie werkwijze
Bruidsfotografie werkwijze
Bruidsfotografie werkwijze

Jullie trouwdag

Voorbereidingen in de ochtend

En dan is hij daar, de dag waar jullie zo lang naar toe hebben geleefd…

We beginnen met het vastleggen van het aankleden. Juist tijdens de voorbereidingen ontstaan mooie beelden door de concentratie en verwachtingsvolle spanning die er hangt.

Edward blijft bijna altijd bij de bruidegom en Elke fotografeert de bruid. We gaan uiteraard graag mee naar de kapper als dat bij jullie voorbereidingen van de dag hoort!

Ook het fotograferen van details van jullie kleding en ringen doen we aan het begin van de dag.

Hier vind je 5 tips voor mooie foto’s van je voorbereidingen.

Bruidsfotografie voorbereidingen
Bruidsfotografie voorbereidingen
Bruidsfotografie voorbereidingen

De First Look

Oftewel: het moment waarop jullie elkaar voor het eerst zien! Bij de meeste bruiloften die we hebben gefotografeerd, gebeurt dit wanneer de bruidegom de bruid ophaalt. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om elkaar pas te zien op het moment dat de bruid naar binnenkomt bij de ceremonie. In deze blog zie je een bruidspaar dat hiervoor heeft gekozen.

Maar zoals gezegd, meestal komt de bruidegom de bruid ophalen. Wij spreken altijd vooraf door hoe we gaan staan zodat we dit moment zo mooi mogelijk in beeld kunnen brengen. Voor jullie geldt: wees jezelf! We weten zeker dat dit gaat lukken, want inmiddels zijn we al even aanwezig en hebben jullie ons geklik al lang niet meer door. Jullie kunnen helemaal opgaan in de first look!

Bruidsfotografie first look
Bruidsfotografie first look
Bruidsfotografie first look

Shoot

Meestal volgt hierna een shoot, maar je kunt die ook later op de dag plannen. We raden zeker aan een shoot op jullie bruiloft te doen, op de eerste plaats omdat dat een moment is waarop je even helemaal samen bent. En dit is echt de kans om in je prachtige kleding, met je prachtige haar en make-up perfect samen op de foto te gaan! Je kunt elkaar rustig diep in de ogen kijken voordat alle emoties echt losbarsten. Of als de ceremonie al geweest is, kun je even tot elkaar komen. Misschien maken jullie een kleine wandeling. Wij zijn erbij en leggen het vast. Soms zullen we wel wat aanwijzingen geven en ook als jullie nog bijzondere wensen hebben, horen we dat graag, maar we proberen het zo natuurlijk mogelijk te houden.

Homohuwelijk trouwreportage
Bruidsfotografie Eindhoven
Bruidsfotografie Kerkrade
Bruidsfotografie Kerkrade

De ceremonie

Tijdens de ceremonie leggen we vast wat er gebeurt, ieder vanuit een eigen perspectief. Tijdens de kus bijvoorbeeld, kan een van ons jullie twee fotograferen terwijl de ander de reacties van jullie vrienden en familie vastlegt. We doen dit uiteraard zo geruisloos mogelijk!

Bruidsfotografie ceremonie
Bruidsfotografie ceremonie
Bruidsfotografie kerkelijk huwelijk
Bruidsfotografie ceremonie
Bruidsfotografie kerkelijk huwelijk
Bruidsfotografie ceremonie

Foto’s van de receptie en het diner

We maken zeker ook graag foto’s tijdens de receptie en het diner. Het is juist tijdens deze momenten dat er gekke, onverwachte en dierbare dingen gebeuren. Vrolijke felicitaties, een gevoelige speech, kinderen die lekker aan het spelen zijn, die ene blik van je partner… We zorgen ervoor dat de beelden deel zullen uitmaken van het verhaal van jullie bruiloft!

Bruidsfotografie receptie
Bruidsfotografie receptie
Bruidsfotografie receptie
Bruidsfotografie receptie
Bruidsfotografie receptie
Bruidsfotografie receptie

Foto’s op je trouwfeest

We vinden het te gek om tijdens jullie huwelijksfeest foto’s te maken. Uiteraard leggen we jullie openingsdans mooi vast, maar als het aan ons ligt stoppen we daar niet! We zijn zeer goed op elkaar ingespeeld om ook tijdens het feest gave foto’s te maken. Dus laat dat dak er maar af gaan, wij gaan met jullie op in het feestgedruis en leggen dit op een krachtige manier vast.

feestfoto's van je bruiloft
Bruidsfotografie feestfoto's
Bruidsfotografie feestfoto's
Feestfoto's bruiloft Eindhoven

Creatieve bruidsfotografie

We zijn altijd op zoek naar uitdagingen en manieren om de schoonheid en emotie van de dag nog mooier vast te leggen. Een van de manieren om dit te doen is een creatief beeld maken. Uiteraard doen we dit gedurende de hele dag, maar het is ook leuk om een beeld te maken waar net iets meer werk voor nodig is. Als jullie hier ook voor in zijn, doen we dit ook heel graag voor jullie! We testen het idee eerst uitgebreid en daarna komen we jullie even kort lenen. Echt heel kort, maximaal 5 minuten, zodat jullie daarna weer heerlijk verder kunnen feesten!

Creatieve bruidsfotografie eindhoven
Creatieve bruidsfotografie eindhoven
Creatieve bruidsfotografie eindhoven

Benieuwd naar onze bruidsreportages? Je vindt er hieronder een paar!

paviljoen de witte Bruiloften
18 maart 2019

Bruiloft in Scheveningen: Dayenne + Johan

Of we nog beschikbaar waren om een bruiloft in Scheveningen te fotograferen. Dat was een paar maanden voor de bruiloft van Dayenne en Johan de vraag die we van twee…
Bruidsreportage Piet Hein Eek Bruiloften
5 februari 2019

Bruiloft in Eindhoven, Son en Best: Carlijn + Erwin

We mochten Carlijn en Erwin al eens eerder fotograferen tijdens hun loveshoot, zie deze link. Vandaag was het dan eindelijk zo ver! De bruiloft! (meer…)
Bruidsfotograaf Utrecht Bunnik Bruiloften
28 januari 2019

Bruidsfotograaf Utrecht: de bruiloft van Merel + Bas

De bruiloft van Merel en Bas was in meerdere opzichten een warme dag. Het was het vieren van de liefde tussen hen samen en van de liefde voor hun twee…

Iedere bruiloft is anders! We vinden het heel leuk om te horen wat de plannen voor jullie dag zijn. Stuur ons gerust een mailtje als jullie vragen hebben, of vul het contactformulier in.