Skip to main content
Bruiloft ideeënBruiloften

Trouwen rond Kerstmis: de betovering van een kerstbruiloft

Overwegen jullie om te trouwen rond Kerstmis? Wat een heerlijk idee! Het is een tijd van vreugde, liefde en samenzijn, wat het een perfecte periode maakt voor een bruiloft. Stel je voor: een feestelijke sfeer met fonkelende kerstlichtjes, het aroma van glühwein en dennen, en het geluid van kerstliedjes op de achtergrond. Een kerstbruiloft brengt niet alleen de magie van de winter, maar ook de warmte en gezelligheid van de kersttijd. In dit artikel ontdek je waarom een kerstbruiloft zo uniek en bijzonder is, bieden we vijf schitterende trouwlocaties voor een kerstbruiloft en delen we zeven bijzondere tips om jullie kerstbruiloft onvergetelijk te maken.

Voordelen van trouwen rond Kerstmis

Een kerstbruiloft is niet alleen romantisch, maar ook praktisch. Veel locaties zijn al versierd met kerstdecoraties, wat bespaart op de decoratiekosten. Daarnaast is de kersttijd een moment waarop veel familieleden en vrienden samenkomen, wat het gemakkelijker maakt om geliefden bij elkaar te hebben.

De unieke sfeer van kerst – met zijn lichtjes, kleuren en muziek – zorgt voor een onvergetelijke ervaring en prachtige foto’s.

Gaan jullie trouwen rond Kerstmis?

Jullie dierbare herinneringen perfect vastgelegd

Gaan jullie in de winter trouwen? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. We reageren binnen 24 uur!

Neem contact met ons op!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Bij The Perfect Wedding beoordeeld met een 9,8 door 28 bruidsparen.

Kerstverlichting als hoofdthema bij het Weeshuis in Gouda.

7 bijzondere tips voor een kerstbruiloft

1. Kerstverlichting als hoofdthema

Maak gebruik van een overvloed aan kerstverlichting om een sprookjesachtige sfeer te creëren. Denk aan lichtslingers boven de dansvloer, fonkelende lichtjes in de bomen en kaarsen op de tafels voor een warme gloed.

2. Kerstboom gastenboek

Zet een kleine kerstboom neer waar gasten hun gelukswensen op kerstballen kunnen schrijven en in de boom kunnen hangen. Dit creëert een blijvende herinnering die je elk jaar met Kerstmis weer kunt koesteren.

3. Winterse bloemstukken

Kies voor bloemstukken met typische winterbloemen, zoals amaryllis, hulst en mistletoe, gecombineerd met groenblijvende takken en dennenappels voor een natuurlijke, winterse uitstraling.

4. Kerstkoor

Huur een koor in om traditionele kerstliederen te zingen bijvoorbeeld bij de overgang van jullie ceremonie naar de borrel. Muziek werkt enorm verbindend.

5. Kerstkoekjes en warme chocolademelk bar

Zet een tafel neer met kerstkoekjes en een warme chocolademelk bar, compleet met marshmallows en slagroom.

6. Persoonlijke kerstdecoraties

Maak persoonlijke kerstdecoraties, zoals op maat gemaakte kerstslingers of kerstballen met jullie namen en trouwdatum, als bedankjes voor jullie gasten.

7. Kerstverhaal verteller

Voor een unieke draai, huur een verteller in om klassieke kerstverhalen of sprookjes te vertellen. Dit kan vooral leuk zijn als er kinderen bij de bruiloft aanwezig zijn, of als onderdeel van je diner.

trouwen in de winter marshmallows roosteren

Marshmallows roosteren boven de vuurkorven bij Kasteel Maurick.

Jullie dierbare herinneringen perfect vastgelegd

Gaan jullie trouwen rond Kerstmis?

Zijn jullie een winterbruiloft aan het plannen? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. We reageren binnen 24 uur!

Neem contact met ons op!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Bij The Perfect Wedding beoordeeld met een 9,8 door 28 bruidsparen.

5 prachtige trouwlocaties in Nederland waar je kunt trouwen rondom Kerstmis

1. Kasteel Maurick, Vught

Dit charmante kasteel is een prachtige locatie voor een kerstbruiloft. De sfeervolle zalen en de winterse tuinen bieden een betoverende achtergrond.

2. Kasteel Wijenburg, Echteld

Dit historische kasteel biedt een sprookjesachtige omgeving voor een kerstbruiloft. De authentieke zalen en het winterse landschap zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

trouwen in de winter kasteel maurick

Trouwen in de winter bij Kasteel Maurick en afsluiten met een spetterende sparkle exit.

3. Het Weeshuis, Gouda

Dit historische gebouw in het hart van Gouda biedt een charmante en intieme sfeer voor een kerstbruiloft. Het Weeshuis, met zijn rijke geschiedenis en karakteristieke architectuur, wordt tijdens de kerstperiode sfeervol versierd, wat bijdraagt aan een warme en gezellige ambiance. Deze locatie is perfect voor koppels die op zoek zijn naar een unieke trouwlocatie met een bijzonder verhaal, omringd door de gezelligheid van de Goudse binnenstad en de beroemde kerstmarkt.

4. Kasteel de Haar, Utrecht

Dit indrukwekkende kasteel met zijn sprookjesachtige architectuur is magisch tijdens de kerstperiode. De rijkelijk versierde zalen en prachtige tuinen bieden een perfecte achtergrond voor een luxueuze kerstbruiloft.

De karakteristieke ramen van de Refter van het Weeshuis in Gouda, gehuld in kerstsfeer.

5. Het Amstel Hotel, Amsterdam

Dit iconische hotel aan de Amstel is prachtig gedecoreerd rond kerst en biedt een luxe en elegante setting voor een stijlvolle stadsbruiloft in kerstsfeer.

trouwen in de winter kasteelhoeve geldrop

Prachtige kaarsen aan weerszijden van het looppad in Kasteelhoeve Geldrop.

Decoratietips voor jullie kerstthema bruiloft

Naast de standaard kerstversieringen, denk ook aan unieke elementen zoals gepersonaliseerde kerstballen met jullie namen of trouwdatum. Gebruik warme kleuren zoals rood, groen en goud voor een rijke en feestelijke uitstraling. Overweeg ook een fotobooth met kerstaccessoires voor leuke en gedenkwaardige foto’s.

En vergeet niet een kerstboom waar gasten hun cadeaus onder kunnen leggen, wat een gezellig en warm welkom creëert. Laat je inspireren door de kersttijd en maak van jullie bruiloft een betoverend feest.

engelen op de vensterbank

Decoratie in kerstthema.

Gaan jullie trouwen rond Kerstmis?

En zijn jullie enthousiast geworden na het lezen van deze pagina en het bekijken van onze trouwfoto’s? Neem hieronder contact met ons op om te horen of we nog beschikbaar zijn op jullie trouwdatum. De zomermaanden van 2024 zijn al vrij vol, maar we hebben nog plek voor bruiloften rondom Kerstmis!

Laat hieronder je gegevens achter, dan laten we binnen 24 uur weten of we nog beschikbaar zijn op jullie bruiloft!

Jullie e-mailadres is bij ons in goede handen, zie ons privacystatement.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    winterbruiloft trouwringen sneeuw

    Kom gezellig kennismaken! We zorgen voor een warme ontvangst 😉

    winterbruiloft trouwfoto