Skip to main content
Bruiloft ideeën

Regen op je bruiloft: gegarandeerd goed voorbereid

By 5 maart 2020november 30th, 2020No Comments
Buiten foto's maken met een paraplu als het regent op je bruiloft

Regen op je bruiloft, bijna geen enkel bruidspaar hoopt daar op. Bijna geen enkel bruidspaar, daarover later meer. Meestal worden de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten gehouden. Heel begrijpelijk! Het is nu eenmaal een feit: het kan in Nederland ook in de zomer best regenen. Gelukkig duurt dat bijna nooit de hele dag. Maar als het gaat regenen op je bruiloft, dan wil je goed voorbereid zijn. Dat is namelijk waar je controle over hebt!

We geven jullie graag tips voor een goede voorbereiding op regen op je trouwdag. Dit doen we aan de hand van drie aspecten van je trouwdag: de locatie, de foto’s en jullie gasten.

Buiten foto's maken met een paraplu als het regent op je bruiloft

1. De trouwlocatie en regen op je bruiloft

Buiten trouwen is prachtig. In een boomgaard, een bos, een prachtige tuin of op een andere mooie plek. Als het regent, heb je echter een plan B nodig. Heeft jullie trouwlocatie zelf een alternatieve mooie ruimte waar jullie de ceremonie kunnen houden? Zouden ze tenten kunnen neerzetten? Bespreek deze mogelijkheden ruim van tevoren. Bedenk ook zelf of je dit een goed alternatief vindt. Wat ons betreft is een trouwlocatie het beste geschikt als het er zowel buiten als binnen mooi is om te trouwen. We schreven een blog met tips voor het kiezen van jullie trouwlocatie, lees hem hier.

Denk wat betreft de trouwlocatie ook aan waterproof versiering.

alternatieve locatie voor trouwfoto's wanneer het regent op je bruiloft

2. Bruidsfotografie en regen op je trouwdag

Er zijn twee opties als het gaat om bruidsfotografie en regen. Uitwijken voor de regen of de regen omarmen.

Uitwijken voor de regen

Dit is de comfortabele optie. Ook hiervoor is een goede voorbereiding nodig. Ga (eventueel samen met je bruidsfotograaf) op zoek naar een geschikte locatie om binnen foto’s te maken. Je kunt hierbij denken aan een museum, klooster, theater, stationsgebouw, hotel, industrieel pand, kas of zelfs een stijlvolle winkel of atelier. Het mooiste is als daar daglicht naar binnen komt omdat dit het meest lijkt op het licht dat je anders bij het buiten foto’s maken had gehad.

Er kunnen kosten verbonden zijn aan het gebruiken van de locatie. Soms moet je ook vooraf reserveren.

alternatieve locatie voor trouwfoto's wanneer het regent op je bruiloft

De regen op je bruiloft omarmen

Dit betekent dat je in de regen foto’s gaat maken. Wij hebben altijd een transparante paraplu bij ons. Zelf zou je aan laarzen (wit of in een toffe kleur?) kunnen denken. In ieder geval is het handig om een paar andere schoenen mee te nemen aangezien je bruidsschoenen langer mooi moeten blijven.

De donkere luchten, gevulde wolken en als je helemaal geluk hebt een regenboog… In de regen foto’s maken is zeker een optie, wat ons betreft echter wel maar voor een heel korte tijd. Niemand gaat namelijk voor de lol een uur in de regen staan. Op de eerste plaats wordt je prachtige jurk zeker nat, ook al sta je onder een paraplu. En op de tweede plaats is het niet heel fijn voor je mooie kapsel.

Buiten foto's maken met een paraplu als het regent op je bruiloft

Één speciale foto in de regen

Dat vormt voor ons de uitzondering. Een voorbeeld is deze foto, bij een vuurkorf en voor de trouwlocatie dat het bruidspaar met zorg heeft uitgekozen. Deze foto geeft de herinnering aan de regen op hun trouwdag, op een positieve manier. We hebben één keer een bruidspaar gehad dat het jammer vond dat het op hun trouwdag niet regende. Ze hadden namelijk zo graag zo’n regenfoto willen maken!

Op deze pagina lees je meer over onze bruidsfotografie.

Buiten foto's maken met een paraplu als het regent op je bruiloft

3. Regen op je bruiloft en je gasten

Je wilt natuurlijk goed voor jullie gasten zorgen. Mocht buiten staan nu echt onvermijdelijk zijn, dan kun je denken aan paraplu’s voor de gasten. Transparant, in stijl van jullie thema, of juist in allerlei kleuren.

Een voordeel van regen op je bruiloft is dat iedereen daardoor naar binnen gaat voor het feest. Gevolg: meteen een goede sfeer!

En dat is wat jullie samen in de hand hebben, jullie maken samen de sfeer. Het weer kun je niet veranderen, hoe je ermee omgaat wel.

Benieuwd waar je nog meer op kunt letten bij het plannen van je bruiloft? Lees deze blog!

alternatieve locatie voor trouwfoto's wanneer het regent op je bruiloft

Een laatste positieve gedachte over regen op je trouwdag

Regen op je trouwdag brengt geluk. Dit kun je op verschillende sites lezen. Waar komt dat idee vandaan? Uit het hindoeïsme. De Puranas zijn een van de hindoestaanse verzamelingen teksten met mythen en legenden over goden. Ze zijn geschreven voor de boeren. In deze teksten is Indra de god van de regen. Regen betekent voor boeren vruchtbare grond en wordt dus als een zegen gezien.

Ten slotte nog een mooi idee: vang een paar druppels regen op als tastbare herinnering aan jullie trouwdag.

Willen jullie de mooie herinneringen aan jullie bruiloft voor altijd vastgelegd hebben?

Hebben jullie trouwplannen? Zijn jullie enthousiast geworden over onze foto’s? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Snel weten of wij nog beschikbaar zijn op jullie bruiloft?

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Leave a Reply


    CAPTCHA Image
    Reload Image