Skip to main content
Bruiloft ideeën

Regen op je bruiloft: gegarandeerd goed voorbereid

Regen op je bruiloft, bijna geen enkel bruidspaar hoopt daar op. Bijna geen enkel bruidspaar, daarover later meer. Meestal worden de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten gehouden. Heel begrijpelijk! Het is nu eenmaal een feit: het kan in Nederland ook in de zomer best regenen. Gelukkig duurt dat bijna nooit de hele dag. Maar als het gaat regenen op je bruiloft, dan wil je goed voorbereid zijn. Dat is namelijk waar je controle over hebt!

We geven jullie graag tips voor een goede voorbereiding op regen op je trouwdag. Dit doen we aan de hand van drie aspecten van je trouwdag: de locatie, de foto’s en jullie gasten.

In onze podcast Echtgenoten geven we tips voor bruidsparen. We vertellen ook regelmatig live over onze eigen ervaringen en blunders op bruiloften. We hebben ook een aflevering over regen op je bruiloft, met tips en extra verhalen over dit onderwerp. Bekijk de aflevering, of luister hem via je favoriete podcastapp.

Bekijk deze blog als video, live opgenomen als een van de afleveringen van onze podcast Echtgenoten!

Buiten foto's maken met een paraplu als het regent op je bruiloft

1. De trouwlocatie en regen op je bruiloft

Buiten trouwen is prachtig. In een boomgaard, een bos, een prachtige tuin of op een andere mooie plek. Als het regent, heb je echter een plan B nodig. Heeft jullie trouwlocatie zelf een alternatieve mooie ruimte waar jullie de ceremonie kunnen houden? Zouden ze tenten kunnen neerzetten? Bespreek deze mogelijkheden ruim van tevoren. Bedenk ook zelf of je dit een goed alternatief vindt. Wat ons betreft is een trouwlocatie het beste geschikt als het er zowel buiten als binnen mooi is om te trouwen. We schreven een blog met tips voor het kiezen van jullie trouwlocatie, lees hem hier.

Denk wat betreft de trouwlocatie ook aan waterproof versiering of het huren van een tent.

Zelf wonen wij in de buurt van Eindhoven, en we reizen door heel Nederland om bruiloften te fotograferen!

alternatieve locatie voor trouwfoto's wanneer het regent op je bruiloft

2. Bruidsfotografie en regen op je trouwdag

Er zijn twee opties als het gaat om bruidsfotografie en regen. Uitwijken voor de regen of de regen omarmen.

Uitwijken voor de regen

Dit is de comfortabele optie. Ook hiervoor is een goede voorbereiding nodig. Ga (eventueel samen met je bruidsfotograaf) op zoek naar een geschikte locatie om binnen foto’s te maken. Je kunt hierbij denken aan een museum, klooster, theater, stationsgebouw, hotel, industrieel pand, kas of zelfs een stijlvolle winkel of atelier. Het mooiste is als daar daglicht naar binnen komt omdat dit het meest lijkt op het licht dat je anders bij het buiten foto’s maken had gehad.

Er kunnen kosten verbonden zijn aan het gebruiken van de locatie. Soms moet je ook vooraf reserveren.

De regen op je bruiloft omarmen

Dit betekent dat je in de regen foto’s gaat maken. Wij hebben altijd een transparante paraplu bij ons. Zelf zou je aan laarzen (wit of in een toffe kleur?) kunnen denken. In ieder geval is het handig om een paar andere schoenen mee te nemen aangezien je bruidsschoenen langer mooi moeten blijven. Ook is het goed om te denken aan warme kleding in de vorm van een stijlvolle sjaal of jas omdat regen vaak gepaard gaat met kou.

De donkere luchten, gevulde wolken en als je helemaal geluk hebt een regenboog… In de regen foto’s maken is zeker een optie, wat ons betreft echter wel maar voor een heel korte tijd. Niemand gaat namelijk voor de lol een uur in de regen staan. Op de eerste plaats wordt je prachtige jurk zeker nat, ook al sta je onder een paraplu. En op de tweede plaats is het niet heel fijn voor je mooie kapsel.

Buiten foto's maken met een paraplu als het regent op je bruiloft

Bruidsfotografie om bij weg te dromen

Jullie dierbare herinneringen perfect vastgelegd

Hebben jullie trouwplannen? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. We reageren binnen 24 uur!

Neem contact met ons op!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Bij The Perfect Wedding beoordeeld met een 9,8 door 28 bruidsparen.

Een creatieve foto in de regen

Dat vormt voor ons de uitzondering. Een voorbeeld is de foto hieronder, bij een vuurkorf en voor de trouwlocatie dat het bruidspaar met zorg heeft uitgekozen. Deze foto geeft de herinnering aan de regen op hun trouwdag, op een positieve manier. We hebben één keer een bruidspaar gehad dat het zelfs jammer vond dat het op hun trouwdag niet regende. Ze hadden namelijk zo graag zo’n regenfoto willen maken!

Op deze pagina lees je meer over onze bruidsfotografie.

Buiten foto's maken met een paraplu als het regent op je bruiloft
regen op je bruiloft

Of wat dacht je van deze foto gemaakt bij Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe! Het bruidspaar staat overdekt, Edward staat in de regen 😉

3. Regen op je bruiloft en je gasten

Je wilt natuurlijk goed voor jullie gasten zorgen. Mocht buiten staan nu echt onvermijdelijk zijn, dan kun je denken aan paraplu’s voor de gasten. Transparant, in stijl van jullie thema, of juist in allerlei kleuren.

Een voordeel van regen op je bruiloft is dat iedereen daardoor naar binnen gaat voor het feest. Gevolg: meteen een goede sfeer!

En dat is wat jullie samen in de hand hebben, jullie maken samen de sfeer. Het weer kun je niet veranderen, hoe je ermee omgaat wel.

Benieuwd waar je nog meer op kunt letten bij het plannen van je bruiloft? Lees deze blog!

alternatieve locatie voor trouwfoto's wanneer het regent op je bruiloft

Een laatste positieve gedachte over regen op je trouwdag

Regen op je trouwdag brengt geluk. Dit kun je op verschillende sites lezen. Waar komt dat idee vandaan? Uit het hindoeïsme. De Puranas zijn een van de hindoestaanse verzamelingen teksten met mythen en legenden over goden. Ze zijn geschreven voor de boeren. In deze teksten is Indra de god van de regen. Regen betekent voor boeren vruchtbare grond en wordt dus als een zegen gezien.

Ten slotte nog een mooi idee: vang een paar druppels regen op als tastbare herinnering aan jullie trouwdag.

Vraag naar onze beschikbaarheid

Zijn jullie enthousiast geworden na het lezen van deze pagina en het bekijken van onze trouwfoto’s? Neem hieronder contact met ons op om te horen of we nog beschikbaar zijn op jullie trouwdatum. Voor de zomermaanden van 2023 hebben we nog enkele plekjes. Ook de eerste reserveringen voor 2024 lopen al binnen.

Laat hieronder je gegevens achter, dan laten we binnen 24 uur weten of we nog beschikbaar zijn op jullie bruiloft!

Jullie e-mailadres is bij ons in goede handen, zie ons privacystatement.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Kom gezellig kennismaken!