Skip to main content
Bruiloft ideeënLoveshoots

De after wedding shoot: 5 aspecten belicht

after wedding shoot arcen

Een after wedding shoot is een fotoshoot die je ná je bruiloft doet, meestal in je bruidskleding. Op een plek naar keuze en op een moment dat goed uitkomt. We hebben het met onze bruidsparen steeds vaker over de kracht hiervan. Tijd om enkele aspecten te belichten!

1. Door een after wedding shoot te plannen, heb je op je bruiloft meer tijd

We horen van bruidsparen steeds vaker de wens om tijdens de bruiloft zo min mogelijk tijd te besteden aan het maken van foto’s met z’n tweetjes. Dat snappen we echt heel goed! Op je bruiloft wil je zo lang mogelijk bij je gasten zijn. Als je een after wedding shoot doet, hoef je minder tijd te besteden aan de shoot tijdens de bruiloft. Dit geeft rust op de dag zelf. We raden wel aan om een paar foto’s tijdens jullie echte bruiloft te maken. Daar hebben we maar kort tijd voor nodig.

after wedding shoot arcen

2. Bij een after wedding shoot hebben we alle tijd

We plannen een after wedding shoot ruim in, 2 tot 3 uur. Hierdoor kunnen we veel verschillende soorten foto’s maken. Ook kunnen we op meer verschillende plekken fotograferen. Doordat we tijd genoeg hebben, is het prima om een stukje te lopen of zelfs te rijden. Deze variatie kunnen we lastiger aanbrengen tijdens de shoot op jullie bruiloft zelf. Uiteraard maken we daar ook een prachtige shoot van, maar in minder tijd met dus minder foto’s.

after wedding shoot arcen

3. Voor een after wedding shoot kun je iedere locatie kiezen die je wilt

Het bruidspaar op de foto’s van deze blog wilde heel graag foto’s met water. Bij hun trouwlocatie was geen water. Zij hebben voor hun fotoshoot dus gekozen voor een plek met veel water: de kasteeltuinen in Arcen. De afstand tussen hun trouwlocatie en deze tuinen is meer dan 150 km; dat hadden we nooit kunnen reizen op hun bruiloft!

Je kunt het helemaal zelf invullen: in de natuur of in een industriële omgeving. Een museum of een oud klooster. Een theater of zelfs een grot! Of op een plek die voor jullie beiden heel speciaal is. Je kunt zo creatief zijn als jullie willen! En natuurlijk denken wij graag mee.

after wedding shoot arcen
after wedding shoot arcen
after wedding shoot arcen

4. Bij een after wedding shoot is het altijd goed weer

En als het regent, plannen we gewoon een nieuwe datum 😉 Als jullie graag foto’s maken in de natuur, is het wel fijn als het weer een beetje meewerkt. We kunnen zelfs kort voor zonsondergang afspreken om heel mooi licht te hebben. Natuurlijk kunnen we ook fotograferen met regen, maar niemand gaat voor de lol 3 uur in de regen staan. Tijdens de bruiloft gaan we er gewoon voor, of gebruiken we de binnenlocatie om foto’s te maken. Een after wedding shoot kun je veel meer naar je hand zetten, dus die ruimte nemen we als het nodig is.

after wedding shoot arcen

5. Het is gewoon geweldig om je bruidskleding weer aan te hebben!

Een bruidegom kan soms zijn pak nog wel eens aantrekken. Maar wanneer doe je je bruidsjurk weer aan? Nooit. Behalve tijdens een after wedding shoot! Het is heerlijk om hem weer aan te hebben en je weer even bruid te voelen. Het maakt ook minder uit als hij een beetje vies wordt.

Op deze pagina lees je meer over onze bruidsfotografie.

after wedding shoot arcen
after wedding shoot arcen

Nieuwsgierig geworden naar onze beelden? Of heb je vragen?

Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

Deze foto maakten we tijdens de bruiloft van dit koppel. De andere foto’s uit deze blog zijn van hun after wedding shoot.