Skip to main content
AwardsNieuws

Vijf awards bruidsfotografie gewonnen

diamond award bruidsfotografie

Deze week hebben wij maar liefst vijf awards mogen ontvangen bij internationale wedstrijden voor bruidsfotografie. We doen mee aan wedstrijden omdat het ons extra uitdaagt creatieve beelden te maken en nog mooiere foto’s te maken voor onze bruidsparen. Als we een award winnen, zijn we heel dankbaar. Dankbaar voor de erkenning van internationale professionals. En bovendien dankbaar voor het vertrouwen dat bruidsparen ons geven wanneer we hun bruiloft mogen fotograferen. Op deze pagina vertellen we meer over onze awards.

Deze awards laten allemaal zien waar we voor staan met onze bruidsfotografie: dierbare momenten vastleggen, artistieke bruidsfoto’s maken en journalistiek werken.

Drie Master awards

Drie awards hebben we gekregen van de juryleden van de wedstrijd Masters of Wedding Photography NL, BE & LUX. Zij zijn alle drie internationale topfotografen: Citlalli RicoCandice Cusic en Brian Callaway. Deze 27ste ronde heeft slechts 3% van de bijna 3000 ingezonden foto’s een award gekregen. En wij hebben er drie! Dat zijn veel drieën bij elkaar 😉 En 3 tot de macht 3 is ook nog eens 27 =D (sorry, die moest Elke even maken).

De foto van bruid Carlijn met haar vader is al vaker langsgekomen op onze website. Dit keer heeft hij bij de Masters een award gewonnen. Hier zijn we heel blij mee! Dit is een enorm dierbaar moment voor de bruid. Haar vader verblijft wegens een gecompliceerd ziektebeeld in een verzorgingshuis. Dankzij persoonlijke begeleiding kon hij er op de bruiloft toch bij zijn.

master award bruidsfotografie

De foto van de taartjes is ook al lang een van onze favorieten. Hij is genomen vanaf een standpunt dat je niet snel verwacht. Dit is trouwens een typische Edward-foto; hij maakt bijna altijd wel foto’s van het eten van bovenaf. En met deze kleurrijke taartjes kon hij ook bijna niet anders! In deze blog zie je meer van de fantastische buitenbruiloft van Merel & Bas.

master award bruidsfotografie

De derde award is voor de foto van de communie tijdens de bruiloft van Laura & Ranil. Dit is juist weer een typische Elke-foto. De lagen die in de foto zichtbaar zijn, waarbij ze lange tijd geduldig heeft gewacht totdat alles perfect samenviel. We zien de zwangere dame in de rode jurk die de communie ontvangt. Ook zien we het bruidspaar verzonken in gebed. Tot slot zien we op de voorgrond de hand van de misdienaar met een hostie.

master award bruidsfotografie

Journalistieke fotografie awards

De vierde award hebben we gekregen in de internationale wedstrijd van de Wedding Photojournalist Association (WPJA). Zij werken iedere wedstrijd met vier internationale vooraanstaande fotojournalisten. Dit keer waren het Gary PorterKen GeigerMichael Ainsworth en Renée C. Byer. Hierin onderscheidt de WPJA zich van andere bruidsfotografiewedstrijden. De juryleden zijn namelijk expliciet zelf geen bruidsfotograaf. Op die manier zijn ze niet bevooroordeeld en kijken ze echt naar het fotojournalistieke karakter van de foto.

De wedstrijd zegt hier zelf over “Onze juryleden is gevraagd om hun favorieten te kiezen uit duizenden inzendingen. De meeste foto’s benadrukken het belang van menselijk contact en de schoonheid van het vieren van mijlpalen in het leven met de mensen die je het meest dierbaar zijn.” We hadden het niet mooier kunnen verwoorden… Dit is helemaal waar onze trouwfotografie over gaat. Hoe heerlijk is het om dan zo’n bruidsboeket te zien vliegen en de spanning in de handen van de vrouwen te zien!

wpja award bruidsfotografie

Loveshoot

Naast journalistieke en spontane momenten, staat de WPJA ook voor de schoonheid van fotografie bij een loveshoot. Deze foto’s worden beloond met een Diamond Award.

Deze ronde hebben wij een Diamond Award gewonnen met onderstaande foto. Het bruidspaar zou eigenlijk in september trouwen, maar Corona gooide roet in het eten. De trouwlocatie ging failliet en het bruidspaar zag zich al vroeg in het jaar genoodzaakt een andere locatie en een nieuwe trouwdatum te zoeken. We deden deze loveshoot op hun initiële trouwdatum, wat het extra speciaal maakte.

diamond award bruidsfotografie

Top 3 bruidsfotograaf Noord-Brabant

Met alle awards die we bij de WPJA hebben gehaald, staan we in de top 3 van bruidsfotografen in Noord-Brabant!

Aan het einde van de mail die we van de WPJA kregen, stonden deze bemoedigende woorden: “Ondanks ongekende beperkingen en uitdagende situaties, zijn onze leden opgestaan en hebben enkele van de meest verbluffende beelden van onze tijd geproduceerd. We zijn zo trots op jullie! Ga zo door, en blijf die geweldige foto’s onze kant op sturen!”

Gaan jullie trouwen?

Wij zijn weer extra gemotiveerd om nog mooiere foto’s voor onze bruidsparen te maken en staan te popelen om weer aan de slag te gaan. Het bruidsseizoen zag er totaal anders uit dit jaar, maar de liefde wint! Volgend jaar gaan we er weer tegenaan. Gaan jullie trouwen? Stuur ons een berichtje, we vinden het geweldig om jullie plannen te horen!

Of vul hieronder eenvoudig jullie gegevens in, dan nemen we binnen 24 uur contact met jullie op.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    master award azcona fotografie