Skip to main content
Bruiloft ideeënNieuws

Trouwen tijdens corona: 9 tips

trouwen tijdens corona extra shoot

Trouwen tijdens corona in Nederland, update november 2020.

De afgelopen maanden hebben wij verschillende bruiloften mogen fotograferen. Zelfs in de tijd dat er geen horeca open was. In het begin van het jaar werden veel bruiloften verplaatst naar volgend jaar of later dit jaar.

In dit artikel vertellen we graag alles over hoe wij aankijken tegen trouwen tijdens corona. Iedere bruiloft is uniek, ieder bruidspaar maakt eigen keuzes, ook in deze coronatijd. Wat kan nog wel, en wat kan niet? Zijn er alternatieven? Welke maatregelen treffen wij als bedrijf? Hieronder vertellen we er alles over.

bruidegom en bruid tijdens ceremonie met bloemen

In een eerdere versie van deze blog zijn we ingegaan op de destijds geldende maatregelen en beperkingen van het RIVM. Deze update van onze blog staat volledig in het teken van kansen en mogelijkheden. Wat kan er vooral wel? Want er zijn genoeg redenen om wél te trouwen tijdens corona. We geven je heel graag onze 9 tips voor trouwen tijdens corona.

Redenen om je bruiloft door te laten gaan tijdens corona

Trouwen tijdens corona is heel goed mogelijk! Er zijn ook goede redenen om te willen trouwen op de door jullie voorgenomen datum. Bijvoorbeeld omdat die datum iets speciaals betekent voor jullie. Of vanwege geloofsovertuigingen. Een derde reden kan zijn dat er een kindje op komst is en jullie willen voor de geboorte getrouwd zijn. Of jullie willen samen een huis kopen en trouwen is nodig voor de hypotheek. Tot slot kan een reden om de bruiloft niet uit te stellen zijn omdat je er dierbaren bij wilt hebben waarvan je niet zeker weet hoe lang dat nog zal kunnen.

Bekijk hier meer van onze bruidsfotografie.

Bruidsfotografie om bij weg te dromen

Jullie dierbare herinneringen perfect vastgelegd

Hebben jullie trouwplannen? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

Neem vrijblijvend contact op

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Bij The Perfect Wedding beoordeeld met een 9,7 door 22 bruidsparen.

trouwen tijdens corona kerkelijk huwelijk

Waar moet je allemaal aan denken als je gaat trouwen tijdens corona?

We hebben 9 tips voor jullie om te laten zien dat je heel goed kunt trouwen tijdens corona.

1. Besteed extra zorg aan je gastenlijst

Het kan zijn dat jullie de bruiloft met een kleiner gezelschap vieren. Omdat dit een keuze is of omdat het vanwege maatregelen niet anders kan. Onze tip is om je gasten op het hart te drukken dat ze zich op tijd afmelden wanneer ze onverhoopt niet kunnen komen. Op die manier kun je die waardevolle plek op je gastenlijst aan iemand geven die je er eerder af hebt moeten halen. Het spreekt voor zich dat gasten thuisblijven wanneer ze klachten ontwikkelen.

2. Denk mee over de opstelling van de stoelen

Mensen uit verschillende gezinnen moeten minimaal 1,5 m afstand houden. Om deze reden zullen de stoelen tijdens de ceremonie verder uit elkaar moeten staan. De gemeente zal hier al zorgvuldig naar hebben gekeken, maar blijf goed in overleg!

  • Gezinnen en stellen mogen bij elkaar zitten.
  • Overleg over de route die je gaat lopen bij het naar binnen komen.
  • Je kunt het heel knus aankleden, bijvoorbeeld met de hulp van een styliste.

En die extra ruimte tussen jullie gasten kan ook best wel fotogeniek zijn!

trouwen tijdens corona ceremonie stoelen

3. Geef alternatieven voor felicitaties

Bedenk samen hoe jullie gefeliciteerd willen worden. Als je dit bijvoorbeeld aan het einde van de ceremonie aan jullie gasten communiceert, ontstaan er geen ongemakkelijke situaties. Je kunt denken aan een speciale groet of ander ritueel.

4. Ga voor mooie groepsfoto’s

Het is heel goed mogelijk om groepsfoto’s met een onderlinge afstand van 1,5 meter te maken. Zorg voor een ruime plek, dan kunnen we stellen in een zigzag achter elkaar laten staan. Maak een lijst van maximaal 10 tot 15 samenstellingen en zorg dat je ceremoniemeester dit strak organiseert. Door onze lenskeuze, lijkt het op deze foto alsof de afstand tussen de stellen minder groot is. Hierdoor krijgen we de groep toch mooi bij elkaar op de foto.

trouwen tijdens corona groepsfoto

5. Betrek de mensen die er niet bij kunnen zijn tijdens corona

Het is mogelijk om via een live feed op afstand mensen bij de ceremonie te betrekken. Hier vind je een aantal apps waarmee je dat zou kunnen doen. Je kunt ook een bedrijf inhuren om met behulp van meerdere camera’s een mooie (live)registratie te maken.

Wij hadden op onze bruiloft in 2013 voor iedere gast een door Edward gevouwen kraanvogel bij de uitnodiging gestopt. De vraag was of de gasten daar een wens op wilden schrijven. Bij binnenkomst werden alle kraanvogels in een boom gehangen. Zoiets zou je ook als je gaat trouwen tijdens corona kunnen doen voor de gasten die er op jullie trouwdag niet bij kunnen zijn. Op die manier betrek je hen ook inhoudelijk bij jullie ceremonie.

Een van onze bruidsparen trouwde tijdens corona toen er geen horeca open was. Ook mochten er maar heel weinig mensen thuis zijn. Zij lieten het diner thuis bezorgen bij de verschillende gasten. Na afloop sneden de bruid en bruidegom hun taart aan via beeldbellen. Vervolgens gingen ze aan al hun gasten een stuk taart brengen.

Trouwdiner laten bezorgen corona
Taart aansnijden via Zoom Corona

6. Ga voor een uitgebreid intiem diner in plaats van een feest

Het eerste bruidspaar dat we in juni fotografeerden, vertelde ons: “We hebben zo genoten van de intieme setting van onze bruiloft. We hebben iedereen kunnen spreken en het kon ook echt ergens over gaan.” Zij hebben geen moment spijt van hun keuze om het klein en intiem te vieren. Een uitgebreid intiem diner is ook een prachtige vorm om met elkaar te zijn.

trouwen tijdens corona intiem diner

7. Gebruik de extra ruimte in je dagprogramma voor een extra shoot bij zonsondergang

Bij alle bruiloften die we tijdens corona hebben gefotografeerd, was er meer ruimte in het dagprogramma. We proberen altijd wel een gaatje te vinden om foto’s in dit mooie licht te maken, maar nu kun je er nog meer tijd voor nemen.

trouwen tijdens corona extra shoot

8. Wees creatief

Kijk vooral naar wat wél kan. Dit vraagt soms best wat flexibiliteit. Ook het maximaal aantal gasten van een samenkomst kan hierbij wel een flinke beperking opleveren. En natuurlijk is het wel het allerfijnste als de horeca gewoon open is.

Wij vinden het heel leuk om met jullie mee te denken, dus neem gerust contact met ons op!

Bruidsfotografie om bij weg te dromen

Jullie dierbare herinneringen perfect vastgelegd

Hebben jullie trouwplannen? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

Neem vrijblijvend contact op

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Bij The Perfect Wedding beoordeeld met een 9,7 door 22 bruidsparen.

9. Vier de liefde!

De eerste maanden van corona in 2020 werden al onze bruiloften verplaatst. We merkten des te meer toen we weer bruiloften gingen fotograferen: de liefde moet gevierd worden! In welke vorm dan ook. Het geeft zo veel positieve energie en levensvreugde. Samenkomsten met inachtneming van de maatregelen kunnen nog steeds heel bijzonder en intiem zijn.

trouwen tijdens corona vieren

Welke maatregelen hebben wij getroffen rondom trouwen tijdens corona?

Afspraken bij ons thuis

Een aantal afspraken kunnen telefonisch doorgaan of via beeldbellen. Voor sommige afspraken is het echt fijner om fysiek af te spreken. Wij hebben bij ons thuis verschillende maatregelen getroffen om gasten te ontvangen. Sowieso werken we alleen op afspraak. Bij binnenkomst kun je je handen desinfecteren. Dit doen wij zelf ook als we van buiten naar binnen komen. In onze woonkamer hebben we de tafel zo neergezet dat we meer dan 1,5 meter van het bruidspaar af zitten.

Maatregelen voor onderweg

Voordat we op weg kunnen, willen we zeker weten dat we mogen fotograferen. Het is namelijk toegestaan om een stel te fotograferen, mits je genoeg afstand kunt houden. We hebben dit nagevraagd bij onze veiligheidsregio en de gemeente. We nemen altijd contact op met betreffende gemeente om te horen hoe de maatregelen in die gemeente worden gehandhaafd om er zeker van te zijn dat we mogen fotograferen.

Vanzelfsprekend houden we tijdens een reportage steeds 1,5 meter afstand. Het mooie is overigens dat wij zelf al een echtpaar zijn en dus die afstand niet hoeven te houden! We hebben handdesinfectiemiddel bij ons en onze apparatuur wordt bij thuiskomst gedesinfecteerd.

Lees hier meer over bruidsfotografie door twee fotografen.

ringen wissel bruiloft buiten trouwen

We blijven op de hoogte van de ontwikkelingen

Uiteraard houden we onszelf continu up-to-date. We zijn beiden lid van DuPho, de beroepsvereniging van professionele fotografen in Nederland. Zij behartigen de belangen van fotografen in Nederland en houden ons heel goed op de hoogte van regelgeving en mogelijkheden.

Onze leveranciers en overige dienstverleners houden ons op de hoogte van de maatregelen die zij treffen om hun dienstverlening te continueren.

Hebben jullie trouwplannen?

Laat jullie bruiloft vastleggen om deze herinnering voor altijd te kunnen koesteren! Wij vinden het super tof of om te horen over al jullie prachtige plannen. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen, we vinden het geweldig om met jullie mee te denken. Lees anders ook even deze blog met tips voor het plannen van je bruiloft.

Laat hieronder je gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact met je op!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    trouwauto kever op de snelweg