Skip to main content
Bruiloft ideeën

Bruiloft tips: Save the Date

Save the Date

Veel verloofde stellen sturen hun vrienden en familie een Save the Date. Een berichtje waarin de datum van hun mooie dag bekend wordt gemaakt. De meest gebruikte vorm is een kaartje, maar een filmpje of een ander creatief idee kan natuurlijk ook! We vinden het heel leuk om in dit blog iets te vertellen over onze eigen Save the Date kaart omdat het alweer vier jaar geleden is dat we hiermee bezig waren.

Op 1 januari 2013 vroeg Edward mij ten huwelijk en we hadden onze datum al heel snel gevonden. Wij hebben voor onze Save the Date een foto gemaakt waarin we de woorden ‘Save the Date’ en de datum als het ware geschreven hebben met objecten die iets over ons vertellen.

Zo gebruikten we fotorolletjes, potloden, een kwast en krijtjes waarmee we iets wilden vertellen over onze fotografie en creativiteit. De muzikale kant werd verbeeld door een slide, een toets van de xylofoon, een stemvork en een boomwhacker. We zijn echte theeleuten, dus vandaar de theezakjes in de T. De passer vormde een perfecte V om de wiskunde van Elke erin te verwerken. Tot slot maakten we met oude toetsen van een keyboard de laatste 3 om Edwards informatietechnologie te laten zien.

Time lapse

We wilden zelf in deze foto liggen en we maakten gedurende het proces steeds foto’s om te testen hoe het op beeld stond. Later zagen we hoe geinig het was om die achter elkaar te zetten en maakten we hier een time lapse van. We hebben hier een filmpje van gemaakt en dat kun je hieronder zien.

De tekst van de kaart printten we op zelfgemaakt papier van oude kranten, dat was echt een belevenis! Leuk, maar niet echt heel efficiënt… We hebben inmiddels een prachtig adresje voor ons gerecycled papier, mocht je het leuk vinden, neem dan eens een kijkje op de site van Bureau Bewust: www.bureaubewust.nl.

Wij vinden het altijd heel leuk om te zien hoe persoonlijk Save the Date kaarten worden gemaakt! Het is al een klein voorproefje van de sfeer van die prachtige dag. We hebben inmiddels voor dit seizoen al een aantal data ‘gesaved’ en we kunnen haast niet wachten om die bruiloften te gaan vastleggen!

Benieuwd waar je op kunt letten bij het plannen van je bruiloft? Lees deze blog!