Skip to main content

Aflevering 20 van onze podcast ‘Echtgenoten’ gaat over journalistieke of documentaire fotografie, ook wel spontane foto’s genoemd.

Reden voor het opnemen van deze aflevering is dat we met onze journalistieke bruidsfoto’s in de top 10 van Nederland en top 100 wereldwijd zijn geëindigd bij de internationale wedstrijd ‘This is Reportage’. In de aflevering laten we ook winnende beelden zien waarbij we steeds het verhaal bij de foto vertellen.

Rondom de taart is er altijd wel iets te beleven.

Spontane foto’s als uitgangspunt

In onze journalistieke bruidsfotografie hebben we spontane foto’s als uitgangspunt. Wij kiezen voor deze stijl van fotografie omdat deze puur en echt is en het verhaal van de bruiloft laat zien zoals het werkelijk is. Bovendien zijn zowel het bruidspaar als hun gasten hierdoor veel meer ontspannen en merken ze op den duur niet meer dat ze gefotografeerd worden. Hierdoor kunnen we ook intieme momenten heel puur vastleggen.

We leggen de dag puur en onvervalst vast en grijpen gedurende de dag niet in tijdens het maken van de foto’s. Dit geeft een intiem en authentiek verhaal van de bruiloft. Het laat bruidsparen en hun gasten zien zoals ze echt zijn. Bovendien geeft het een heel ontspannen sfeer waarin iedereen lekker zichzelf kan zijn.

Bekijk de aflevering over spontane foto’s!

Wel aansturen tijdens de shoot en groepsfoto’s

We vinden het belangrijk om te benadrukken dat er wel degelijk momenten zijn waarop we wel sturen. Dat is tijdens de shoot van het bruidspaar en tijdens de groepsfoto’s. Vaak maken we na de First Look en voorafgaand aan de ceremonie op een mooie plek alvast foto’s met het bruidspaar. Ook deze foto’s worden zo relaxt mogelijk doordat we een paar aanwijzingen geven om jullie op je gemak te stellen. Het is juist door deze begeleiding dat bruidsparen zich meer op hun gemak voelen, zo vertelt een van onze bruiden ook in aflevering 6 van onze podcast.

Wist je trouwens dat je ook ná de bruiloft prachtige foto’s kunt maken in je trouwkleding? Dit geeft zowel op de bruiloft zelf als tijdens de shoot heel veel rust. Lees meer over de ‘After Wedding Shoot’ op deze pagina.

Uiteraard geven we tijdens de groepsfoto’s aanwijzingen aan jullie gasten zodat dit lekker soepel en ontspannen verloopt en tegelijkertijd iedereen mooi op de foto staat. Hierover vertellen we meer in aflevering 10 van onze podcast.

Ook tijdens het klaarmaken zijn we heel ontspannen aanwezig, zelfs in de badkamer!

bruidsfotografie award taart