Skip to main content
PersoonlijkPodcast

Mariëlle Jongmans: Bijzondere Huwelijkssluiting

Mariëlle Jongmans

Mariëlle Jongmans is een van de eerste zelfstandige trouwambtenaren in Nederland. Ze is sinds 2001 gemeentelijk trouwambtenaar en sinds 2006 ook zelfstandig bezig. Daarnaast is ze al vanaf het begin in 2016 een van de trouwambtenaren in het televisieprogramma “Married at First Sight.

Mariëlle heeft door de jaren heen veel huwelijken voltrokken en deelt graag haar ideeën met aanstaande bruidsparen. In aflevering 23 van onze podcast Echtgenoten vertelt ze in gesprek met Elke over haar werk als zelfstandig trouwambtenaar. Dit werk blijkt een prachtige manier om haar talenten en passies te verenigen en een betekenisvolle bijdrage te leveren aan het leven van anderen.

Mariëlle Jongmans

Foto door Nander de Wijk.

Een van de eerste zelfstandige trouwambtenaren

Mariëlle Jongmans begon in 2001 als gemeentelijk trouwambtenaar in Nijmegen en besloot in 2006 als een van de eersten om haar diensten ook als zelfstandige aan te bieden. Hoewel ze ook nog steeds verbonden is aan de gemeente Nijmegen, is ze al jaren een zeer gewaardeerd en bekend trouwambtenaar in Nederland. In 2016 werd Mariëlle gevraagd om deel te nemen aan het RTL 4 televisieprogramma “Married at First Sight”, wat haar verder op de kaart heeft gezet als trouwambtenaar. Mariëlle deelt graag haar ervaringen en ideeën over het trouwambtenaarschap met aanstaande bruidsparen, om hen te helpen bij het plannen van hun speciale dag.

Begonnen als juwelier

Mariëlle heeft altijd een passie gehad voor juwelen en groeide op in een juweliersfamilie. Ondanks dat ze jarenlang met veel plezier als juwelier heeft gewerkt, voelde ze op een gegeven moment de noodzaak om iets meer betekenis en invulling aan haar werk te geven. Na een zoektocht ontdekte ze dat het vak als trouwambtenaar hier het antwoord op was.

Voor Mariëlle is het vak als trouwambtenaar de perfecte manier om al haar talenten en passies te verenigen. Ze beschrijft haar werk als een combinatie van presenteren, mensen raken en het toevoegen van creatieve elementen om het huwelijk nog persoonlijker te maken. Hierdoor is elk huwelijk een uniek en bijzonder moment, waar ze met veel plezier aan bijdraagt.

Inspiratie Masterclass met Mindy

Als zelfstandig trouwambtenaar is Mariëlle altijd op zoek naar nieuwe en innovatieve ideeën om het huwelijk nog specialer te maken. In de loop der jaren heeft ze heel veel huwelijken mogen voltrekken, waardoor ze veel inspiratie en ervaring heeft opgedaan. Ook werkt ze graag samen met zangeres Mindy Broeren-Martosoedjono in Inspiratie Masterclasses om bruidsparen nieuwe en originele ideeën voor hun trouwceremonie te geven. Kijk voor meer informatie hierover op https://jullietrouwceremonie.nl/

Bekijk de aflevering met Mariëlle Jongmans!

Wil je meer lezen over Mariëlle Jongmans?

Kijk dan op haar website https://www.bijzonderhuwelijk.nl/