Skip to main content
Bruiloft ideeënVoor fotografen

Twee bruidsfotografen vier voordelen!

aansnijden van de taart

Wij fotograferen een bruiloft altijd met z’n tweeën. De belangrijkste reden hiervoor is dat wij ervan overtuigd zijn dat we op die manier jullie trouwdag het beste in beeld kunnen brengen. Hieronder vertellen we welke voordelen er zijn van het hebben van twee bruidsfotografen op jullie bruiloft. En nog belangrijker: we laten het ook zien!

1.We kunnen op twee plaatsen tegelijk zijn

Tijdens de voorbereidingen en de first look

We vertellen hier ook over op onze pagina bruidsfotografie door twee fotografen. Één van de fijnste voordelen van het hebben van twee bruidsfotografen is dat wij op twee plaatsen tegelijk kunnen zijn. We kunnen ons ’s ochtends dus opsplitsen: Elke gaat naar de bruid, Edward naar de bruidegom. Ook als de bruid en de bruidegom zich op totaal andere plaatsen klaarmaken, kunnen wij er de hele ochtend bij zijn. Dit geeft rust!

Wanneer we de first look fotograferen, zien we de reactie van de bruid en van de bruidegom. Hieronder laten we een paar van onze favoriete romantische first looks zien!

first look van de bruidegom
first look van de bruid

Bekijk meer van deze prachtige bruiloft in deze blog. Een kerkelijk huwelijk in de abdij van Rolduc.

Twee bruidsfotografen tijdens belangrijke momenten zoals een entree of de openingsdans

Dit was een geweldige entree van het bruidspaar: zij kwamen aan per boot. Elke mocht mee op de boot (ze stapte 100 meter voor de finish uit) en Edward stond op de plek waar alle gasten zich hadden verzameld.

aankomst in huwelijksbootje
aankomst in huwelijksbootje

Bekijk meer van deze prachtige buitenbruiloft in deze blog. Een heerlijke, ontspannen buitenbruiloft.

Dit bruidspaar wilde graag tijdens het naar binnen lopen een foto van bovenaf in de kerk. Edward stond boven, Elke stond beneden om het weggeefmoment van dichtbij te fotograferen:

entree in de kerk van bovenaf
vader geeft de bruid weg

Ook ’s avonds vinden we het te gek om het hogerop te zoeken! Dat wil zeggen: Edward doet dat meestal. De foto’s hieronder zijn gemaakt tijdens de openingsdans op twee bruiloften. Beide keren is er een foto van bovenaf en tegelijkertijd vanaf de dansvloer.

openingsdans vanaf hoog standpunt
openingsdans op je trouwdag
openingsdans vanaf hoog standpunt
openingsdans op je trouwdag

Tijdens de borrel of receptie

Meestal maken we samen de groepsfoto’s (familiefoto’s, foto’s met getuigen, vrienden). Het leuke hiervan is dat Elke de grotere foto’s maakt en Edward de kleinere portretten. Heel af en toe vraagt een bruidspaar of we ons kunnen opsplitsen omdat ze geen moment willen missen van de rest van de borrel.

We splitsen ons ook op als de een alvast detailfoto’s van de taart of dinertafel maakt terwijl de ander doorgaat met het fotograferen van gezellige momentjes tijdens de receptie.

detailfoto van de dinertafel

Een laatste reden om ons op te splitsen is wanneer Elke een nachtfoto van de locatie maakt terwijl Edward op de dansvloer blijft fotograferen.

sfeer met kaarszakken op je bruiloft
nachtfoto van trouwlocatie Mereveld

2. We kunnen tegelijkertijd op twee compleet verschillende manieren fotograferen

Bij de ringwissel

Het omdoen van de ringen gaat meestal best wel snel! Twee bruidsfotografen kunnen de taken verdelen. Edward maakt altijd een close-upfoto van de handen terwijl de ring omgeschoven wordt. Elke fotografeert de reactie van de bruid of bruidegom.

omdoen van de ringen
omdoen van de ringen
omdoen van de ringen
omdoen van de ringen

Een creatieve foto en een ‘gewone’ foto

In het voorbeeld hieronder zie je het gooien van het bruidsboeket. Elke heeft de ‘gewone’ foto gemaakt en tegelijkertijd heeft Edward de foto gemaakt waar meer beweging in zit. Dit accentueert de dynamiek van het moment.

gooien van het bruidsboeket
gooien van het bruidsboeket

3. Twee bruidsfotografen zien meer dan één

Ja logisch, toch? Dit geldt natuurlijk voor de hele dag. Doordat we continu samen scherp zijn, fotograferen we heel veel grote en kleine momenten. We hebben met onze kunstzinnige en creatieve fotografie reeds een groot aantal awards mogen ontvangen. Lees er hier alles over!

gekke momentjes tijdens de receptie op je bruiloft
kinderen op je bruiloft
intieme momenten voor altijd vastgelegd
eerste hulp bij accupech op je bruiloft

“Hey Elke, ze staan buiten sigaren te roken!” Hup, erheen! We spreken de bruiloft altijd helemaal door, maar hier wisten we niet van, misschien was het ook wel een verrassing van de vrienden van de bruidegom. In ieder geval: we móesten dit vastleggen!

sigaren en whiskey op je bruiloft

4. We zijn een echt team

Met ons op je bruiloft heb je niet zomaar twee bruidsfotografen. Wij zijn een echt team. We zijn goed op elkaar ingespeeld, we voelen elkaar aan en we versterken elkaars kwaliteiten. Tot slot zijn we continu op zoek naar uitdagingen en verbeteringen. Waarom? Omdat het onze passie is om jullie bruiloft zo compleet, mooi, echt en bijzonder mogelijk in beeld te brengen. Lees hier wat we hier allemaal nog meer voor doen.

bloemblaadjes gooien bij het weglopen
close-up prachtige trouwringen
kinderen op je bruiloft
creatieve bruidsfotografie

Nieuwsgierig geworden naar ons werk door twee bruidsfotografen?

Willen jullie ook geen moment missen? We laten jullie heel graag meer van onszelf en ons werk zien tijdens een kennismakingsgesprek!