Skip to main content
Bruiloft ideeënVoor fotografen

De kosten van je bruidsfotograaf: 5 dingen die je moet weten

Trouwen Tuin de Lage Oorsprong bruidsfotografie

Laten we er geen doekjes om winden, een bruiloft kost veel geld. Een professionele bruidsfotograaf ook. Hoe komt dat? Heel graag leggen we in deze blog uit wat je moet weten over de kosten van een bruidsfotograaf.

1. Een professionele bruidsfotograaf werkt met professionele apparatuur.

Op een bruiloft moet alles als het even kan perfect gaan. Daar is de fotografie niet anders in. Voor de perfecte foto’s gebruiken wij alleen de allerbeste apparatuur. Is het dan zo dat je met een dure camera automatisch betere foto’s maakt? Zeer zeker niet, zie punt 4. Waarom gebruiken we dan zulke dure camera’s?

Een professionele camera is om te beginnen betrouwbaarder onder de veeleisende omstandigheden van een bruiloft. Hij is bovendien sneller en hij schiet foto’s in zeer hoge kwaliteit. Tot slot kan een professionele camera heel goed fotograferen in slechte lichtomstandigheden zoals een donker café of een kamer met alleen sfeerlicht. Op die mooie camera’s zitten natuurlijk professionele lenzen.

Onze camera’s kosten tussen de €3.000 en €4.000; we hebben er vier. De lenzen kosten ongeveer de helft, maar daarvan nemen we er wel ongeveer het dubbele mee naar een bruiloft. Dit komt natuurlijk ook doordat we altijd samen komen fotograferen, ieder met twee camera’s. Lees hier alles over de voordelen van het hebben van twee bruidsfotografen.

Oh ja, en we nemen zes flitsers mee, inclusief lichtstatieven. Al met al zijn dit 4 volle tassen zeer kostbare apparatuur. Benieuwd met welke apparatuur we precies werken? Check onze veelgestelde vragen.

Met professionele apparatuur bedoelen we niet alleen de fotoapparatuur. Uiteraard staat er thuis ook het nodige: een beest van een computer om met zulke hoge resolutie foto’s te kunnen werken. Op de computer staat professionele software waarmee de foto’s worden bewerkt. Uiteraard werken we alleen met zeer goede, kleurechte beeldschermen.

2. Jullie bruidsfoto’s worden zeer zorgvuldig geback-upt.

We hebben een uitmuntende back-upstrategie om ervoor te zorgen dat jullie foto’s niet verloren gaan. Dit begint al op de avond (vaker: nacht) van de bruiloft zelf. Voordat wij gaan slapen, hebben we al 6 kopieën van jullie foto’s, op verschillende plekken inclusief online. Uiteraard wordt al onze data versleuteld verstuurd.

Bruidsfotografie om bij weg te dromen

Jullie dierbare herinneringen perfect vastgelegd

Hebben jullie trouwplannen? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

Neem vrijblijvend contact op

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Bij The Perfect Wedding beoordeeld met een 9,8 door 26 bruidsparen.

3. Als het feest is afgelopen, is je bruidsfotograaf nog (lang) niet klaar!

We zijn van tevoren ook al uren bezig geweest om jullie bruiloft voor te bereiden. Denk aan het kennismakingsgesprek, mailcontact, administratie en het gesprek over de laatste details. Uiterlijk twee dagen voor de bruiloft spreken Edward en ik samen de hele bruiloft door waarbij we aandachtspunten opmerken en bijvoorbeeld ook controleren of er wegwerkzaamheden zijn gepland. De avond voor de bruiloft pakken we alle spullen in, inclusief een mega lading batterijen die de hele dag hebben liggen opladen.

Goed, maar dit moest dus gaan over wanneer het feest afgelopen is. Dan gaan we naar huis, of naar een hotel als de bruiloft te ver weg is om nog naar huis te rijden. Dan gaan we alle foto’s direct back-uppen. Vervolgens komt het proces van selecteren en bewerken. Als we daarmee klaar zijn, maken we de gallery en de opzet voor het album. Uiteraard bespreken we de opmaak van het album met jullie. Als alles naar wens is, gaan we het bestellen. Wanneer het trouwalbum geleverd wordt, volgt een controle en pas dan kunnen we het aan jullie geven.

Dit zijn alleen de werkzaamheden rondom de bruiloft. Hier komen nog uren bij voor het onderhoud van de website, boekhouding, contacten met andere fotografen en leveranciers. Kortom: we zijn tientallen uren verder voordat we jullie bruidsreportage kunnen leveren. Je begrijpt natuurlijk dat dit ook hoort bij de kosten van je bruidsfotograaf.

awardwinnin -bruidsfotografen feest

4. Een professionele bruidsfotograaf besteedt tijd en geld aan zijn ontwikkeling.

Wij volgen diverse kostbare mentoring trajecten en seminars om onze fotografie naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast doen we mee aan wedstrijden om onszelf uit te dagen nog meer te werken aan kunstzinnige beelden. Ook bekijken we onze bruidsreportages altijd samen, zodat we leren van het werk dat we gedaan hebben. Tot slot hebben we regelmatig een bespreking met verschillende andere bruidsfotografen die ons feedback geven op onze foto’s.

bruidsfotoaward kinderen en taart

5. Het werk van je bruidsfotograaf is onbetaalbaar.

We kregen onlangs een bedankkaart van een bruidspaar met de woorden “Het feestje zit er weer op, gelukkig hebben we de foto’s nog.” De foto’s zijn, naast de cadeaus en trouwringen, de enige tastbare herinnering aan je bruiloft. Ze zorgen ervoor dat jullie weer even terug kunnen in de tijd. De bloemen zijn er niet meer. De bruidstaart en het diner waren heerlijk, maar ze zijn er niet meer. En, intens verdrietig, wij hebben al verschillende keren meegemaakt dat heel kort na de bruiloft iemand plotseling overleed. Hoe dierbaar zijn dan de foto’s die op de trouwdag zijn gemaakt! Extra bijzonder. En onbetaalbaar.

Samengevat: de kosten van je bruidsfotograaf (of twee) zijn hoog omdat hij heel veel tijd, zorg en liefde steekt in het prachtig in beeld brengen van jullie dierbare herinneringen. Foto’s waarvan jullie je hele leven lang (en de generaties na jullie) zullen genieten.

Nieuwsgierig geworden naar onze bruidsfotografie?

Bekijk onze bruidsfoto’s of neem direct contact met ons op! Laat hieronder je gegevens achter en je hoort binnen 24 uur van ons.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    awardwinning bruidsfotografie