Skip to main content
Bruiloft ideeën

Hoe je trouwfotograaf kiezen: 4 dingen om op te letten

We zien de vraag regelmatig voorbijkomen in online groepen: waar moet ik op letten als we onze trouwfotograaf kiezen? We delen heel graag 4 dingen die jullie kunnen helpen tijdens de zoektocht naar jullie perfecte trouwfotograaf.

Wil je nog meer tips? Vraag dan ons gratis e-book aan met daarin alle 8 tips voor het kiezen van jullie bruidsfotograaf.

1. Ervaringen met de trouwfotograaf van jullie collega’s, vrienden of familie

Je was misschien niet bij de bruiloft van je collega, maar je hoort haar zo enthousiast vertellen over haar trouwfotograaf. En die bruidsfoto’s! Onze tip: vraag je collega in dit geval ook vooral door over haar ervaringen. Wat voor haar belangrijk was, kan misschien voor jou ook belangrijk zijn. Wat vond ze zo goed aan deze trouwfotograaf?

Het is helemaal leuk als je een fotograaf bij de bruiloft van je vrienden of familie ontmoet en meemaakt. Natuurlijk ben je er voor het bruidspaar, maar je krijgt zeker wel mee of de fotograaf ook op jullie trouwdag zou passen. Je kunt hem en/of haar natuurlijk ook even spreken tijdens de borrel, zo’n eerste indruk is goud waard.

“Eigenlijk zijn alle foto's me erg dierbaar. Jullie hebben supermooie, dierbare en lieve momenten vastgelegd...”

Angelaover haar bruiloft in 2018

2. De online uitstraling van de fotograaf: website en sociale media

Je hebt van je collega (of buurman, kennis, vrouw van de dierenarts) een naam gekregen, inclusief een super enthousiast verhaal over haar bruidsfoto’s. Je gaat natuurlijk meteen op de website van de bewuste trouwfotograaf kijken! Dat is het visitekaartje. Spreekt de website je aan? En vooral: spreken de bruidsfoto’s jullie aan? Zie je jezelf in die foto’s over een tijdje? En wat vind je van de teksten op de site? Kloppen die een beetje met het gevoel dat jullie hebben over jullie bruiloft?

Hetzelfde geldt voor sociale media: worden jullie warm van de sfeer van wat de trouwfotograaf deelt op sociale media? Reageert hij/zij leuk op berichtjes?

Tot slot: zijn op de site alle onderdelen van de bruiloft zichtbaar? Foto’s van het klaarmaken, de first look, de ceremonie, de borrel, de taart, het diner, het feest… Kijk of je blij wordt van de manier waarop dit is vastgelegd.

3. Wat vinden jullie van de stijl van deze bruidsfotograaf?

Wat ons betreft is stijl in verschillende elementen te verdelen, met twee belangrijkste: hoe er gefotografeerd is en hoe de foto’s zijn bewerkt. En hiervoor hoef je het niet eens te analyseren; er is maar één vraag die telt: vinden jullie het mooi? Heel simpel.

Wij fotograferen de bruiloft zoals hij echt is, dus de hele dag zonder aanwijzingen te geven. Alleen tijdens de shoot zeggen we wat dingen om jullie op je gemak te laten voelen. Ook zullen we een beetje sturen in welke houding mooi kan zijn. Een beetje! Want uiteindelijk streven we ernaar dat jullie je herkennen in de foto’s.

We bewerken de trouwfoto’s zodat de kleuren zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid liggen. We zetten foto’s om naar zwart-wit als ze daardoor nog beter uitkomen. Dat is bijvoorbeeld bij een heel emotioneel moment of een foto waarin veel structuur zit. Zo kunnen we de aandacht daar extra op leggen. Als een foto zó veel kleuren heeft dat het niet meer duidelijk is waar de foto over gaat, maken we hem ook zwart-wit.

Bruidsfotografie om bij weg te dromen

Jullie dierbare herinneringen perfect vastgelegd

Hebben jullie trouwplannen? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

Neem vrijblijvend contact op

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Bij The Perfect Wedding beoordeeld met een 9,8 door 25 bruidsparen.

master award bruidsfotografie

4. Welk gevoel krijgen jullie bij de pagina ‘over ons’?

We blijven nog even op de website van jullie potentiële trouwfotograaf. Vrijwel iedere site heeft een pagina ‘over ons’, check deze! Welk gevoel krijgen jullie bij de persoon of de personen in dit bedrijf?

Mochten jullie benieuwd zijn naar de onze: je vindt hem hier!

awardwinnin -bruidsfotografen feest

Vraag hier ons gratis e-book aan!

Wil je meer tips?

Laat hieronder je gegevens achter en je ontvangt ons e-book met alle 8 tips in je inbox!


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    “Het fotoboek ligt nog steeds op een prominente plek in de woonkamer. We worden elke keer als we de foto’s zien weer helemaal blij en teruggezogen naar het moment. Wat vooral naar boven komt, was het gevoel van die dag van moment naar moment. Van de officiële foto’s op de Tramkade, de trouwauto, de ceremonie, de bruidjes en gasten, het feest tot de feestlocatie. Eigenlijk alles dus ;). De foto’s en de opbouw van het boek dragen daar heel erg aan bij. Wij zijn er nog steeds super blij mee. Alles wat wij met jullie hadden besproken en wat wij vervolgens hadden verwacht, hebben jullie overtroffen.”

    Fernando & Basover hun bruiloft in 2018
    award voor macrofoto van de trouwringen