Bruiloft ideeën

Bruiloft tips: Foto’s van je voorbereidingen

By 4 november 2018april 12th, 2020One Comment
Bruidsfotografie voorbereidingen

De kapper, de visagie, het aantrekken van de jurk of het trouwpak… Het begin van jullie trouwdag is heel bijzonder! Tijdens de voorbereidingen in de ochtend is de sfeer verwachtingsvol. Iedereen staat klaar om jullie zo mooi mogelijk te maken. Vaak zijn er enkele dierbaren bij, wat het gezellig en soms ook emotioneel maakt. Natuurlijk wil je daar foto’s van! Hoe zorg je ervoor dat die foto’s mooi worden?

Bruidsfotografie voorbereidingen
Voorbereidingen bruid trouwdag

1. Neem de tijd

Je hoort het vaker, en het klopt ook wel een beetje: je trouwdag vliegt voorbij en op sommige momenten word je een beetje geleefd. Juist in de ochtend is het fijn om de tijd te hebben. Dat is niet alleen voor de kapper en visagist fijn, maar ook voor de foto’s. Want als je relaxed bent, zie je er gewoon veel gezelliger uit! Verder heel praktisch: wij hebben ongeveer een half uur nodig om de details van de jurk of het pak, je sieraden, schoenen en andere accessoires vast te leggen. Het is fijn om dit te doen als de kapper nog niet of nog maar net is begonnen zodat we ons daarna volledig op jullie kunnen richten.

Bruidsfotografie getting ready

2. Zorg voor genoeg licht

De visagist zal wat dit betreft dezelfde wens hebben! We kunnen de mooiste foto’s maken als er voldoende daglicht in de ruimte is. Dus zorg dat er een mooie plek is bij een groot raam waar lekker veel daglicht door naar binnen komt. Uiteraard kunnen we ook fotograferen onder moeilijkere lichtomstandigheden, maar natuurlijk licht is zeker voor deze foto’s het mooiste.

Bruidsfotografie getting ready
Klaarmaken voor je bruiloft

3. Ruim (een klein beetje) op

Tsja… moeten we deze toelichten? Het is natuurlijk niet altijd mogelijk en het wordt gewoon rommelig met alle spullen van de kapper en de visagist en tassen van gasten etc. Die rommeligheid hoort erbij, maar als je daarnaast ook een heel druk huis hebt, worden de foto’s minder strak. Natuurlijk richten we ons in de foto’s op jullie, maar het ziet er minder mooi uit als het op de achtergrond een rommeltje is.

Bruidsfotografie getting ready
Bruidsfotografie getting ready
Bruidsfotografie getting ready

4. Leg alles klaar

Het is fijn als je de accessoires die je graag gefotografeerd wilt hebben van tevoren klaarlegt. Zo kunnen we meteen beginnen en hoef je niet (terwijl de kapper aan je haar zit) vanaf je stoel iemand te vragen om dat ene armbandje van je nachtkastje te halen. Ook de ringen fotograferen we graag op dit moment omdat we er dan net wat meer tijd voor kunnen nemen.

Leuke details van de bruid om vast te leggen zijn bijvoorbeeld: de jurk, armbandje, ketting, oorbellen, schoenen, haarspeld, parfumflesje, etc. En voor de bruidegom: het pak, riem, schoenen, horloge, manchetknopen, parfum.

Benieuwd waar je nog meer op kunt letten bij het plannen van je bruiloft? Lees deze blog!

details van de bruidegom

5. Geniet!

Je gaat natuurlijk de hele dag genieten, maar juist tijdens je voorbereidingen in de ochtend is het zo heerlijk dat het eindelijk zo ver is! Laat alles lekker over je heen komen, iedereen is er voor jullie. Probeer nog wat te eten, als je dat nog naar binnen krijgt met al die zenuwen en voor de rest: geniet, geniet, geniet. Dan doen alle anderen dat ook en dat zie je op de foto’s!

Bruidsfotografie getting ready

Meer lezen?

Op de pagina over onze werkwijze vertellen we hoe we op jullie mooie dag zorgen voor prachtige foto’s!

Benieuwd naar enkele van onze bruiloften?

trouwen bij kasteel maurick in vughtBruiloftenKasteel bruiloft
20 oktober 2020

Trouwen bij Kasteel Maurick in Vught

Trouwen bij Kasteel Maurick in Vught aan het begin van 2020, toen het coronavirus nog maar net een beetje bekend werd. Carlijn en Stefan waren eigenlijk van plan in de…
glas-in-loodramen domusdela bruidspaarBruiloft ideeënBruiloften
4 augustus 2020

Trouwen bij DOMUSDELA in Eindhoven

Trouwen bij DOMUSDELA in Eindhoven was het plan van Neeltje en Ruben. Totdat het coronavirus roet in het eten gooide. Of en in welke vorm hun bruiloft begin juni gevierd…
Silhouet bruidspaarBruiloften
27 maart 2020

Last minute trouwen in Eindhoven

Last minute trouwen, we zien het niet vaak. Deze bruiloft was er echter een met alles erop en eraan! Geregeld in, jazeker: twee weken. (meer…)

Zijn jullie nieuwsgierig geworden of hebben jullie al wat vragen? Neem gerust contact op voor meer informatie!

Neem contact met ons op

Join the discussion One Comment

Leave a Reply


CAPTCHA Image
Reload Image