PersoonlijkVoor fotografen

Kerstmis: 3 tips voor mooie foto’s

By 12 december 2019april 11th, 2020No Comments
familieknuffels op een bruiloft

Kerstmis? We schrijven natuurlijk meestal over bruiloften. Dat komt omdat we er nooit uitgepraat over raken! En we hopen dat bruidsparen die onze site bezoeken, iets aan onze tips hebben. Uiteindelijk wil iedereen graag mooie foto’s van hun grote dag. Wil je weten hoe je zelf mooie foto’s van jullie kerst maakt? Ook gewoon met je telefoon? Lees dan verder.

Of je nu net getrouwd bent, binnenkort gaat trouwen, nooit wil trouwen of de ware nog niet gevonden hebt: Kerstmis is een moment van samenkomen en herinneringen maken. Misschien met familie die je niet vaak ziet, misschien heel rustig. Groot of klein. En als het als een verplichting voelt, dan weten we allemaal: als je elkaar eenmaal weer ziet, dan weet je weer hoe belangrijk het is om samen te komen. Te vieren. En te genieten.

Dus jullie zitten bij die boom. Dan komt er altijd wel ergens een moment dat iemand zegt: “We moeten echt even een foto maken!” Dat is het moment dat je deze 3 tips gebruikt.

1. De oplossing voor een onderkin

Deze tip is vooral bedoeld voor de volwassenen in je gezelschap. Kinderen kunnen meedoen, maar die zullen hier weinig last van hebben, fysiek noch mentaal. Maar serieus: probeer dit eens voor de spiegel. Duw je tong tegen je gehemelte. Dat is alles.

2. Mooi licht voor je kerstfoto’s

Natuurlijk is er vooral sfeerlicht om jullie heen. Kijk waar de felste lichtbron is en zorg dat je dat licht op jullie gezichten krijgt. Plaats het licht zéker niet achter jullie, want dan worden al jullie gezichten pikkedonker.

ongeposeerde foto's van je kinderen tijdens kerstmis

3. Jonge kinderen en Kerstmis

Fotografeer hen zoals ze zijn. Spelend, bij de boom, buiten uitwaaiend, met een neefje dat ze een tijdje niet hebben gezien. Met opa die een verhaaltje leest of gek doet. Of fotografeer je kleuter die zo heerlijk intens geniet van het toetje. Wij houden van ongeposeerde momenten! Dat is waar we voor staan. Ook bij onze familiefoto’s.

ongeposeerde foto's van je kinderen tijdens kerstmis

Heel veel plezier met het documenteren van jullie Kerstmis!

Meer weten over ons?

Wil je ons wat beter leren kennen? Lees dan de pagina over ons. Daarop zie je ook meer foto’s van onze dochter Noanne. De foto’s van haar in deze blog zijn van Kerstmis 2018, genomen met een telefoon.

Leave a Reply


CAPTCHA Image
Reload Image